Партньор на Проватон
 Акция “Дари кръв – вземи билет” във Варна

Акция “Дари кръв – вземи билет” във Варна

Сподели в

Първата за годината кръводарителска акция от кампанията „Дари кръв – вземи билет“ ще се проведе в сградата на БЧК – Варна (ул. „Братя Шкорпил“ № 3) на 31 май 2019 г. от 16 часа. Всеки кръводарител ще получи билет за двама за официалното откриване на 18-ия Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми с най-новия филм на Вим Вендерс „Папа Франциск: човек на думата си“ на 13 юни от 19 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна.

Областен съвет на БЧК – Варна, Български младежки Червен кръст – Варна, Медицински университет – Варна и Регионалният център по трансфузионна хематология стартират пилотната кампания „Дари кръв – вземи билет“ с подкрепата на Община Варна през 2017 година. Първото издание се проведе в рамките на 17-ия Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми. Целта на кампанията е да мотивира младите хора да станат доброволни кръводарители, да повиши информираността им по темата и по този начин да се намали недостига на кръв на национално ниво.

Като благодарствен жест за доброволното и безвъзмездно кръводаряване дарителите получават безплатен билет за филмова прожекция, театър или друго културно събитие, осигурени от партньори на инициативата.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *