Партньор на Проватон
 Стартира електронният прием за първокласници

Стартира електронният прием за първокласници

Сподели в

От утре – 28-ми май, вторник, от 10 ч. стартира електронната система за прием в първи клас в общинските училища на територията на Варна. През учебната 2019/2020 година са осигурени 3050 места в 37 училища, като е осигурена целодневна организация на обучение, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности”. Системата ще бъде отворена до 23,59 ч. на 01.06.2019г. Родители, които нямат осигурен достъп до интернет, могат да подадат документи на място в желаното училище.

Изключително важно е да не бъдат допускани неточности при попълване на заявленията, особено в частта за допълнителни критерии, които се доказват при записване със съответните документи. Не по-малко важно е родителите да използват дадената възможност за посочване на 10 желани училища при стартиране на приема. Ако системата не идентифицира детето или актуалната му адресна регистрация, родителите е необходимо да се явят в Община Варна, стая 1104, като носят документ за самоличност и копие на  документа, удостоверяващ актуалната адресна регистрация на детето.

Резултатите от класирането ще бъдат обявени до 17 ч. на 5-ти юни. Записването на приетите деца ще става на място в съответното училище в дните 6-ти и 7-ми юни. Ако малчуганът не бъде записан в срок, той губи мястото си, припомнят от дирекция „Образование и младежки дейности”.

Правилата и графикът на дейностите по приема са публикувани в електронната платформа за прием в първи клас, поместен на сайта на Община Варна https://school.is-vn.bg/.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *