Партньор на Проватон
 Две грешки, които много хора допускат в любовта

Две грешки, които много хора допускат в любовта

Сподели в

В любовта никога не е идеално. Допускаме грешки, понякога успяваме да се поучим от тях. Но има и такива, които сякаш не забелязваме, а повтаряме. След това си задаваме въпроса „Защо не съм щастлива/а?“. Грешките не са нищо друго, освен неправилни модели на мислене, действие.

Кои два модела често пречат на щастието в любовта, вижте в следващите редове.

Първа грешка – Създаване на връзка, защото чувствате, че се нуждаете от нея, а не защото я искате

Много хора бъркат нуждата с желанието, когато става въпрос за любов и връзки. Тогава създават взаимоотношения, защото се страхуват да не са сами, защото се нуждаят от финансова сигурност, някой, който да ги направи щастливи. Последното споменато е погрешно схващане.

Никой вместо вас не може да ви накара да се чувствате щастливи, пълни, завършени. Щастието трябва да бъде открито в нас самите. Когато балансът е налице, създаваме връзка, защото искаме да споделим хармонията си и да я доразвием с партньор. Ако вътрешно не сте намерили баланса и най-прекрасната половинка няма да е в състояние да ви направи щастливи.

Втора грешка – Не си давате време за възстановяване

Проучвания показват, че в периода на възстановяване след края на една връзка, мозъкът ни копнее за бившия партньор, подобно на мозъка на наркоман, който копнее за наркотик. Чувствате, че имате нужда от някого, който да запълни празнината, оставена от партньора ви. Тогава бързо си намирате нова половинка, вярвайки че с нея ще се възстановите от травмата на раздялата. Но това рядко се получава и в резултат страдате вие и новият ви партньор.

 

Разбира се това не означава да нямате социални контакти, да не се срещате с приятели, с хора, към които имате симпатии. Важното е да не насилвате себе си, да не се опитвате да се излъжете.

Ако се опитате да избегнете тези два погрешни модела, ще бъдете много по-щастливи в любовта.

https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *