Партньор на Проватон
 По последни данни: 14 % активност до момента във Варна и региона

По последни данни: 14 % активност до момента във Варна и региона

Сподели в

57 920 души са упражнили своя вот във Варненска област към 12.30 часа. Изразено в проценти е около 14 % избирателна активност.

 

Това каза преди минути на брифинг председателят на РИК – Варна Велин Жеков.

 

Цифрите за Община Варна са 34 404 гласували, което е 13 % избирателна активност. Най-малко гласували са жителите на община Бяла – общо 400 от 2500 души население с право на глас. В община Аврен правото си на вот са упражнили 2000 от 6500 гласоподаватели.

Два сигнала за нарушения в изборния ден са подадени до РИК – Варна от представители на партия “Възраждане”. Единият е за липсващи баджове за застъпници. Другият сигнал е от секция 368 за повреда в устройството за машинно гласуване, което не пускало разписки за упражнен вот. Според данните на РИК – Варна от 173 машини във Варненско, три са неработещи.

Във Варна и областта е изключително нисък броят на хората, предпочели машинното гласуване, коментира още Велин Жеков. В една от секциите под 10 човека от 100 регистрирани са гласували машинно към 12.30 ч. Фирмата, която ги поддържа, е уведомена за повредените машини и е изпратила техници, за да ги поправят.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *