Партньор на Проватон
 Занижен интерес към евроизборите във Варна и областта спрямо минали години

Занижен интерес към евроизборите във Варна и областта спрямо минали години

Сподели в

Към 12.30 часа избирателната активност във Варна и региона е била около 14 % , съобщи председателят на Районната избирателна комисия Велин Жеков, предаде репортер на Varna24.bg.

 

Общият брой на упражнилите вота си в областта е 57 920 души. Във Варна гласувалите са 34 404 души или около 13 на сто от имащите право на глас.

 

Най-слаба е избирателната активност в община Бяла, където от 2500 избиратели са гласували 400 души. В Аврен до урните са стигнали 2000 души от 6500, регистрирани по избирателни списъци.

 

Велин Жеков допълни, че в РИК Варна са подадени още два сигнала, при които става въпрос за липсващи баджове на представителите на една от партиите в секционна избирателна комисия.

 

Нисък остава и интересът към машинното гласуване във Варна и областта. В секциите, където е извършена проверка, от 100 души, упражнили вота си, едва десет да гласували машинно. В общо 3 от 173 секции е имало проблеми с машините и в момента се гласува само с бюлетини на хартия.

 

По думите на председателя на РИК Варна като цяло до момента се отчита по-ниска избирателна активност от предходните избори за Европейски парламент през 2014 година, когато към 13.00 часа във Варненско тя е била 19,76 процента.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *