Партньор на Проватон
 Събарят къщи по ръба на ската над бул. “Левски” в “Максуда”

Събарят къщи по ръба на ската над бул. “Левски” в “Максуда”

Сподели в

Къщи по протежението на новоизградения булевард „Левски“, в частта му край кв. „Максуда“, ще бъдат съборени. Става въпрос за между 10 и 15 постройки на ръба на ската, обяви кметът Иван Портних, който пристигна на булеварда в тази му част, след като земна маса от ската се свлече на локалното платно.

По спешност ще бъде съборена къщата на ръба на ската, земна маса под която се свлече на пътя. Постройката  на ул. “Сава” 53 е незаконна и за нея е било предвидено предварително изпълнение на заповедта за премахване. То обаче е било отмено от Върховния административен съд преди десетина дни, информира Портних. Общината е обжалвала, но делото е насрочено за януари следващата година. Въпреки това постройката ще бъде съборена още днес, за да не се създават повече рискове за преминаващите автомобили или пешеходци по булеварда. По адресна регистрация в сградата живеят четирима души, за които е намерено решение за временно настаняване.

Снимка: bTV
Снимка: bTV

След това ще се продължи със събарянето на останалите къщи, които по думите на Портних също са незаконни. Не може стотици хиляди да продължават да бъдат заложници на това безумие, категоричен бе той. На обитателите на останалите къщи по ръба ската също ще бъдат предложени временни места за настаняване. През последните години в “Максуда” са премахнати над 200 незаконни къщи, припомни градоначалникът.

След премахването на надвисналите над булеварда ромски къщи там ще бъде изграден сервизен път, за да могат полиция и пожарна да влизат в квартала. В опит да бъде преустановено изхвърлянето на боклуци ще бъде надправена и ограда. Предстои да бъде извършено и укрепване и залесяване на ската над булеварда по начин, който специалистите посочат като най-подходящ. 8 години е гаранцията на новоизградения булевард “Левски”, стана ясно още по време на изявлението на кмета, който отново припомни, че обектът не е въведен официално в експлоатация. Всички нередности се отстраняват за сметка на изпълнителите, подчерта Портних.

Припомняме, че многократно шофьори предупреждаваха и за особено внимателно шофиране в частта  на булеварда край ромския квартал, тъй като са засичали деца да хвърлят камъни по преминаващите коли.

къща

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *