Партньор на Проватон
 Положиха маркировката по ремонтирания бул. “Съборни”, велоалея свързва центъра с Морската

Положиха маркировката по ремонтирания бул. “Съборни”, велоалея свързва центъра с Морската

Сподели в

Вече е положена маркировката по ремонтирания по бул. “Съборни”, а част от пътното платно е отделено за велоалея, видя репортер на Varna24.bg.

Очаква се до дни централният варненски булевард да бъде готов и пуснат двупосочно, въпреки, че по проект ремонтът трябва да приключи през септември.

Ремонтът е по проект “Реконструкция на уличната мрежа по бул.”Съборни” от бул. “Владислав” до бул. “Сливница”. По 400-метрова отсечка беше положено ново асфалтово покритие, като преди това бяха подменени подземните комуникации. На финалната права е и полагането на тротоарните настилки, а новата велоалея ще свързва трасето с Морската градина. Проектът е на стойност над 1 260 000 лв.

В рамките на заложените дейности ще бъде осигурена достъпна среда за хора с увреждания, предстои оформянето на зелени площи с ниска растителност, бордюрни храсти и поливна система.

Тротоарите са проектирани така, че да се дава възможност за повърхностно отвеждане на дъждовните води и да имат достатъчно ширина, за да съвместяват пешеходно пространство, велоалея и разположение на уличното осветление по стълбовете на контактната мрежа.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *