Партньор на Проватон
 Варненски ученици спечелиха онлайн конкурса „Имам бизнес идея!“

Варненски ученици спечелиха онлайн конкурса „Имам бизнес идея!“

Сподели в

Георги Чолаков и Йосиф Баракат са големите победители, изпратили видеоклип на Областния информационен център-Варна в рамките на националния онлайн конкурс за младежи „Имам бизнес идея!“. Идеята на учениците от 11 клас от варненската Професионална техническа гимназия е с екологична насоченост и е свързана с внедряване на съдове за еднократна употреба, произведени от пшеничени трици. Клипчето събра 274 лайка и отреди на отбора първото място.

На втора позиция гласувалите във Фейсбук подредиха бизнес идеята на екипа на деветокласника Алекси Митков от ПГХХВТ „Димитрий Иванович Менделеев“ – Варна, по която работиха и Надежда Авренска, Иванеса Чанакова и Гергана Георгиева. Клипчето получи 225 харесвания в социалната мрежа. Учениците залагат на производство на лечебна хранителна добавка за здравословно меню и профилактика на често срещани заболявания.

Третото място е за Борис Стоянов – ученик в 11 клас в Първа езикова гимназия – Варна. За неговия клип, който представя идея за дигитален маркетинг, гласуваха 193 души. Участникът предлага изработване на таргетирани реклами за бизнеса, свързани с конкретните нужди на клиента.

Останалите класирани са: Борис Канев от Бургас, Ивайло Костов от Св. Влас, Петя Тодорова от Зверино, Александър Маринов от Враца, Георги Гаврилов от Враца, Василена Петрова от Враца и Никола Николов от Враца.

Първите двама по резултат в конкурса ще бъдат наградени с пътуване до София и посещение в „София Тех Парк“ на 01.06.2019г., където ще участват в специално организирано събитие. Предвидени са и още награди за участниците – тонколонки, аудио слушалки и ваучери за „Escape room“.

Право на участие в конкурса „Имам бизнес идея!“ имаха ученици от 14 до 18 г. За целта те трябваше да заснемат видеоклип, в който да представят своята предприемаческа идея. Получените клипчета бяха публикувани във Фейсбук страницата на конкурса, а гласуване от страна на потребителите на социалната мрежа определи най-добрите.

Състезанието бе организирано от мрежата Областни информационни центрове в страната и Дирекция „Централно координационно звено“ в Министерски съвет. То стартира на 15 април и приключи на 23 май. Конкурсът е част от инициативата на ЕК „Европа в моя регион“ 2019г.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *