Партньор на Проватон
 Шест спирки във Варна стават трибуна на млади писатели

Шест спирки във Варна стават трибуна на млади писатели

Сподели в

В навечерието на 24-и май – Ден на славянската писменост и култура, избрани спирки на градския транспорт в Пловдив, София и Варна се превръщат в място за литературно вдъхновение и трибуна за млади автори.

 

Това се случва благодарение на проекта „Спирка за разкази“ на сдружение „Кашалот“. Проектът се случва едновременно в трите най-големи града на страната, като в Пловдив е част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“, в София е подкрепен от програма „Култура“ на Столична община, а във Варна – от Фонд „Култура“ на Община Варна.

 

В рамките на месец и половина от 20-и май до 30-и юни осем спирки на градския транспорт в Пловдив и по шест в София и Варна всяка седмица ще представят по един млад и талантлив автор на разкази. Разказите са с дължина до 250 думи и са по една от трите теми – „В капана на времето“, „Отново на път“ и „А сега накъде?“ съответно за Пловдив, София и Варна.

 

Само за месец организаторите получиха над 1200 разказа за трите града, от които трябваше да изберат 58. Актуална информация за участващите спирки и кои разкази къде ще се появят се публикува на страницата на сдружението във Фейсбук (www.facebook.com/kashalot.varna).

 

През следващите седмици всички разкази, които отговарят на условията на инициативата, ще бъдат публикувани на сайта на www.spirkazarazkazi.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *