Партньор на Проватон
 Какви са пораженията във Варна след пороя и градушката? (СНИМКИ)

Какви са пораженията във Варна след пороя и градушката? (СНИМКИ)

Сподели в

Kметът Иван Портних и екип от Oбщина Варна направиха проверка на инфраструктурата по новоизградения бул. “Васил Левски” след градушката и проливния дъжд, които се изляха над града във вторник вечерта.

Това сподели самият той в своя фейсбук страница.

По трасето на бул. “Васил Левски”, който все още не е въведен в експлоатация, проблеми няма, такива обаче са установени по някои от прилежащите пътни артерии.

На кръговото с бул. “Владислав Варненчик”, в близост до недовършено укрепване на канал за подземни комуникации, е подкопан стълб от уличното осветление. Екип на пожарната го маха. Градоначалникът е разпоредил след спирането на дъжда кабелното трасе да бъде бетонирано.

Сериозно количество вода се е събрало на около 150 м от кръговото на бул. “Цар Освободител” – в посока кварталите. На място са били изпратени екипи на пожарната и ВиК. Проблемът е създаден заради запушени шахти и свлечени земни маси, останали от строителния период. В момента се отпушват шахтите, а в сряда всички изпълнители трябва да почистят остатъчните строителни материали, причинили събирането на водата.

Заради недовършен участък за комуникации е станало свличане на чакъл на кръговото с бул. “Сливница”. Разпоредено е почистване на терена, а в сряда по нареждане на кмета участъкът трябва да бъде завършен.

В района на ХЕИ, където при последния дъжд имаше проблем, шахтите поемат водата. Голямо количество обаче се е стекло от Цветния квартал по новата тротоарна настилка на ул. “Подвис”.

Там ще бъдат направени дъждоприемни решетки. В старата част на бул. “Васил Левски” – до бул. “Осми Приморски полк” има малко количества вода, идваща от прилежащите улици. Там също ще започнат дейности за изграждане на дъждоприемна канализация.
Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *