Партньор на Проватон
 ОУ “Никола Вапцаров” вече е обновено

ОУ “Никола Вапцаров” вече е обновено

Сподели в

Обновеното ОУ “Никола Вапцаров” във Варна бе открито днес от кмета на Варна Иван Портних и зам.-министъра на регионалното развитие Деница Николова, която е и ръководител на управляващия орган на оперативната програма „Региони в растеж“.

Обектът е реновиран със средства от програмата на обща стойност 1,8 млн. лв. Извършени са дейности за осигуряване на енергийна ефективност, поставена е нова дограма, направен е ремонт на покрива, на сервизните помещения, подменени са ел. и отоплителната инсталация, ВиК. Обновени са тротоарите около сградата и спортната площадка.

ОУ Вапцаров 4

“Ремонтът на ОУ “Никола Вапцаров” е част от инвестиционната програма на общината с проекти по ОП “Региони в растеж”. Тя обхваща 7 училища и 3 детски градини и е на обща стойност 16, 5 млн. лв. Отделно от това са изпълнени и проекти за обновяване на две професионални гимназии – по икономика, където ремонтът приключи, и по дървообработване, където слагаме финал на 28-ми май. Ако добавим спортното училище и училището по изкуствата, които също бяха реновирани, картината на подновената образователна инфраструктура в града, ще бъде пълна”, каза кметът.

Той припомни, че инвестиции се правят и за подобряване на спортната база в училищата. Миналата година реализирахме пилотен проект за ремонт на дворовете в 10 училища и превръщането им в съвременни бази за спорт. Предвид силния интерес, тази година в програмата продължава с още 20 учебни заведения. Така осигуряваме възможност за спорт и за децата и младежите, но и за хората от квартала, които могат да ползват спортните уреди след работа”, каза още кметът.

ОУ Вапцаров 2

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *