Партньор на Проватон
 И това ще мине!

И това ще мине!

Сподели в

Запазването на добро психическото здраве и стабилност е от ключово значение за успеха в бизнеса. В крайна сметка, каквито и да са целите, които се стремите да постигнете, и препятствията, които стоят на пътя ви към успеха, психически силните хора знаят, че най-трудните битки са тези, които водим със себе си. Ако не му обръщате нужното внимание, рискувате да навредите както на собственото си представяне, така и на хората, които зависят от вас. Ето четири начина да направите вашата психика по-устойчива:

1. Примирете се с факта, че някои неща са извън ваш контрол

Няма човек, който да не изпитва притеснения и тревоги. В много случаи това безпокойство е резултат от факта, че не всичко в живота ни е под наш контрол. Затова е важно да се фокусирате върху онези неща, които в действителност зависят от вас. Свалете крака си от педала на газта, намалете темпото, посрещнете предизвикателствата едно по едно и се концентрирайте върху нещата, които стоят директно пред вас.

2. Фокусирайте се върху позитивни мисли

Ако се чувствате стресирани и разтревожени, станете от мястото си и се раздвижете. Излезте навън за глътка свеж въздух. Сложете си слушалките и си пуснете любимото си релаксиращо парче. Опитайте се да откъснете мислите си от това което ви тревожи. Докато се разхождате, фокусирайте ума си върху позитивни мисли, които ще ви накарат да се чувствате обичани, ценени и уважавани. Когато направите това, ще разберете колко много неща има във вашия живот, за които трябва да сте благодарни.

3. Обучете ума си да спре да се страхува

Както е казал американският президент Франклин Д. Рузвелт: „Единственото нещо, от което трябва да се страхуваме, е самият страх“. Страхът е нещото, което ви парализира преди всяка важна среща или презентация. Той ви кара да имате чувството, че всяка малка грешка може да ви бъде последна. След като всичко свърши обаче осъзнавате, че всъщност изобщо не сте били в опасност. Обучете мозъка си да не гледа на всяко предизвикателство като на въпрос на живот и смърт. С времето ще се адаптирате към нов начин на мислене, който ви носи по-малко стрес и напрежение.

4. Спрете да съжалявате за неща от вашето минало

Умните и щастливи хора обикновено са и по успешни, защото те предпазват добре ума си от излишни тревоги и притеснения, включително разкаяния и размисли за отминали събития. В един или друг момент от нашия живот всички сме изпитвали неприятното чувство, което върви ръка за ръка с провала, но ако продължавате да мислите за него месеци или дори години, след като се е случило, то вие сте тръгнали по лош път, който може да нанесе сериозни щети върху вашето психическо здраве.

„Разликата между успешните хора и останалите е във времето, което те отделят за самосъжалание“, казва съдията от “Shark Tank” Барбара Коркоран.

Приемете, че провалите са естествена и неразделна част от феномена, който наричаме живот. Оставете ги в миналото(където им е мястото) и продължете напред.

…………….

Марсел Шуантес, основател на Leadership From the Core, за Inc.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *