Партньор на Проватон
 Младежки форум “Моята инициатива в образованието“ предстои във ВСУ

Младежки форум “Моята инициатива в образованието“ предстои във ВСУ

Сподели в

Руският център на Варненският свободен университет “Черноризец Храбър“ посреща за трета поредна година участниците в Международния  младежки форум “Моята инициатива в образованието“. Събитието се провежда под патронажа на президента на ВСУ доц. д-р Красимир Недялков.

Форумът, който ще се проведе от 21 до 25 май, е съвместен проект на Варненския свободен университет и Руския държавен педагогически университет “Александър Херцен“. Подкрепен е от ръководствата на двата университета, Генералния консул на Руската Федерация във Варна, Представителството на Россътрудничество в България и на Националното издателство за образование и наука “Азбуки”.

Тържественото откриване на III Международен младежки форум “Моята инициатива в образованието“ ще се състои на 22 май 2019 г. от 10.00 ч. На него ще присъстват академичното ръководство на Варненския свободен университет, Ирина Живихина – ръководител на  Представителството на “Россътрудничество“ в България, вицеконсула на Генералното консулство на Руската федерация във Варна Александра Дергачьова и др. В 12.00 ч. същия ден, специален поздрав към участниците и гостите ще поднесат солистите на Варненската опера, които ще изнесат на откритата сцена на ВСУ концерт с произведения на Панчо Владигеров.

В събитието ще вземат участие повече от 30 студенти от РДПУ “Александър Херцен”, Руския национален изследователско-технологичен университет “МИСиС“, Самарския държавен университет по транспорта и Рязанския държавен университет “С. А. Есенин“. Българската страна ще бъде представена от възпитаници на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър“, Висшето военноморско училище “Н.Й. Вапцаров“, Икономическия университет – Варна, Пловдивския университет “Паисий Хилендарски“ и Шуменския университет “Епископ Константин Преславски“.

Тази година Варненският свободен университет участва в конкурса за социално значими проекти на Херценовския университет със студентския проект “Къщичка за книги“ на студентите Сали Светославов, специалност “Защита на националната сигурност“ и Александър Иванов, специалност “Психология“.

В  програмата на форума във Варна участниците ще представят проектите си за нови инициативи в образованието, майсторски класове, фестивал на културно-образователните дейности на руските и българските младежи. Специално участие имат учениците от СУ “Найден Геров“ във Варна,  на които ще покажат нови технологии за интересно изучаване  на руския език и култура. Гостите от Русия ще се включат в блока на Варненския свободен университет по време на празничното шествие на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Тази година екипът на Департамента за чуждоезиково обучение и следдипломна квалификация във Варненския свободен университет “Черноризец Храбър“, с ръководител проф. д-р Галина Шамонина, посреща празника с престижната Награда “Варна“.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *