Партньор на Проватон
 Убийците на женския оргазъм

Убийците на женския оргазъм

Сподели в

Какво пречи на повечето жени да достигнат до екстаза?

Според статистиката, едва една трета от жените изпитват редовно оргазъм по време на сексуален контакт. Това е така, защото анатомията на жената не е приспособена за мигновен оргазъм

Природата не е дарила жените със способността при всеки сексуален акт да стигат до върховния момент, пише rozali.com. Това не е голям проблем, освен ако не се случва системно. Много фактори могат да попречат на жената да изживее оргазъм. Включително и егоизмът на мъжа, ако той се съсредоточава единствено върху своето удоволствие и забравя партньорката си.

Затова мъжете трябва да имат предвид, че жената стига до оргазъм значително по-бавно и по-трудно от тях. Тя се нуждае от време и усилия да бъде настроена за екстаза. Партньорът ѝ е добре да знае какво ѝ харесва и я възбужда.

Понякога не се отделя достатъчно време и внимание на любовната игра

Женското тяло трябва да бъде подготвено за оргазма. С дълга, но не прекалено, възпламеняваща любовна игра мъжът трябва да наелектризира партньорката си. Разбира се, тя него – също. С целувки и милувки по гърдите и между краката, по вътрешната страна на бедрата, корема, шията двамата ще се подготвят взаимно за експлозията.

Жената не споделя какво ѝ харесва в секса

Много жени се притесняват да си кажат какво ги кара да се чувстват добре в леглото. А това е грешка. Добре е да споделят какво им доставя удоволствие. И жената, и мъжът трябва да насочат половинката си какво да прави.

Но ако като цяло липсва химия между партньорите, тогава вече нищо не може да се направи, защото мозъкът блокира сексуалното желание.

Когато стресът пречи

Много жени не успяват да се отпуснат изцяло и да се посветят 100% на приятните изживявания по време на сексуален контакт, защото мислите им витаят другаде. Да, невинаги можем да забравим грижите и проблемите си, да изключим от ангажиментите си.

Други убийци на страстта са комплексите

Ако жената се притеснява от това как изглежда, тя не може да се отпусне и да се остави на насладата. Същото важи и за мъжа. Той може да има проблеми с ерекцията заради недостатъчно самочувствие.

Физиологични причини, хормонален дисбаланс, прекаляването с алкохола също вредят на страстта. Ако обаче подозирате, че се касае за здравословни проблеми, консултирайте се с лекар.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *