Партньор на Проватон
 “Странната” нова сватбена тенденция

“Странната” нова сватбена тенденция

Сподели в

Все повече младоженци се осмеляват… да  бъдат себе си. Това значи малко гости и лични преживявания  

След като приятели си направиха спретната горска сватба на Витоша и ползваха за украса целия естествен боров декор, други превърнаха своя празник в двудневен купон на палатки край един от живописните ни язовири, а трети директно се отказаха от цялото суетене, ожениха се само пред задължителните свидетели и след това отпрашиха на дълго мечтано пътуване, се замислих, че сватбените традиции наистина не са това, което бяха.

Основната тенденция напоследък е да изживееш сватбената си мечта в цялата й нестандартност. В този смисъл

„сватба в тесен кръг“

се оказа понятие с много широк съдържателен обхват и избор, който все повече хора смело заявяват.

За разлика отпреди само 10 години например днес младоженците мислят за своя празник именно като за свой, а не като за повод да удовлетворят всички желания и очаквания на роднините и приятелите си.

брак сватба младоженци

Досега познатата традиция за големи сватби и безброй познати и непознати роднини води със себе си резултат, неприятен за самите младоженци: седмици в изнервяща подготовка и тържество, което е далеч от това, което са искали. Отделно, една голяма сватба, в която „всички са доволни“, е и голям финансов ангажимент. Да започнете брачния си живот

на цената на банков кредит,

с който да платите цялата „задължителна“ шумотевица, не звучи като особено разумно решение.

Една малка сватба обикновено „набъбва“ не от броя на гостите, а от наситените емоции. Гостите няма да запомнят колко други хора е имало, но ще разказват на приятелите си с години, ако сватбата е предизвикала силни (положителни) чувства и ги е трогнала.

Можете да сбъднете почти всяко свое желание, стига да се подготвите достатъчно рано… а понякога, и с достатъчно финанси.

Искате да полетите с балон на сватбения си ден – готово.

Искате да се ожените в двора на къщата на баба си на село – готово.

Искате сватба в пещера – да.

Искате сватба насред цъфналите слънчогледи – разбира се.

Искате да се вречете един на друг на летището и след това да се качите на самолета за медения си месец – готово.

Важното е да знаете какво искате.

брак сватба младоженци

За да сме докрай честни, трябва да признаем, че „сватба в тесен кръг“ освен приятно примамливо, звучи и плашещо. Как да съобщите кой ще влезе в този тесен кръг?

Вероятно ще има обидени, но какво от това?

Отговорът на всички тези въпроси е само един – каква да бъде сватбата е изцяло решение на младоженците. Всички останали са (евентуални) гости и имат правомощия единствено като такива. Отстояването на тази позиция, впрочем, може да се окаже първото по-сериозно изпитание пред бъдещото семейство.

И така, макар времето навън с нищо да не го подсказва, сватбеният сезон вече е открит. Ако вие сте следващите и вече сте избрали дата, ние ще ви помогнем с някои организационни съвети в следващи статии от тази поредица.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *