Партньор на Проватон
 Световноизвестният финансов съветник Лари Бийл се срещна със студенти и с бизнеса във Варненския свободен университет

Световноизвестният финансов съветник Лари Бийл се срещна със студенти и с бизнеса във Варненския свободен университет

Сподели в

Световноизвестният финансов съветник и инвестиционен мениджър Лари Бийл гостува на  дипломирането на бакалаврите и магистрите от факултет „Международна икономика и администрация“ на Варненския свободен университет. По време на тържествената церемония той връчи дипломите на петимата пълни отличници на випуска.

По-късно се проведе и срещата на Лари Бийл с водещи  фирми от Варна и региона по темата „Менторството – малка инвестиция, голяма възвръщаемост“.

„Споделяме разбирането, че е важно да създадем и развием среда, в която младите хора да останат и да се чувстват добре в България – да работят, да печелят и да се развиват. Ролята на образованието и бизнеса е да ги подкрепят и да вярват в техния успех“, каза при откриването на срещата президентът на ВСУ „Черноризец Храбър“ доц. д-р Красимир Недялков. Той връчи на Лари Бийл почетния плакет на университета за  принос в развитието на новия образователен модел и създаването на подкрепяща предприемаческа среда за младите хора.

Събитието бе уважено от зам.-кметът на Община Варна Пейчо Пейчев. Над 20 фирми от IT-сектора, пътното и сградно строителство, химическата индустрия, услугите, банки и др. с огромен интерес изслушаха разказа на Лари Бийл за създаването и развитието на предприемаческа среда в Силициевата долина. Той отдели голямо внимание на модела на менторство на талантливи студенти и стартъпи. Финансовият съветник сподели и за напредъка на студентите от магистърската програма по предприемачество, като оцени високо работата на Българския предприемачески център и ВСУ „Черноризец Храбър“ по проекта.

Последвалата дискусия засегна теми като партньорството между университетите и бизнеса, възможността за създаване на научни разработки, а също доверието и местната бизнес среда.

Доц. д-р Елеонора Танкова – декан на факултет „Международна икономика и администрация“ на ВСУ, представи поекта „Алианс 4.0“, който включва топ програмите на университета „Предприемачество“, „Кръгова икономика“, „Киберсигурност“ и „Data science“.

В понеделник – 20 май, от 9.00 до 12.00 ч. ще се проведе защитата на проектите на студентите от първата в страната магистърска програма по предприемачество – съвместен проект на Варненския свободен университет и Българския предприемачески център. Проектите са за създаване на бизнес предприятия, които ще бъдат представени пред български и чуждестранни инвеститори. Член на журито ще е и Лари Бийл.

Лари Бийл работи повече от 50 години като финансов съветник и инвестиционен мениджър. Възпитаник на университета Станфорд, Лари развива собствения си бизнес в Силициевата долина, а днес помага на млади предприемачи по целия свят да направят същото. Бил е консултант и на основателя на Apple  – Стив Джобс. Основател е на Фондацията за междукултурно и инвестиционно управление и на Българския център по предприемачество. Лари Бийл пренесе опита на най-добрите предприемачи от Силициевата долина, които станаха ментори и осигуриха стипендии за първите 31 студенти от магистърската програма по предприемачество в ВСУ.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *