Партньор на Проватон
 Ново признание за българските вина! Face to Face Дорнфелдер се нареди сред най-добрите в света

Ново признание за българските вина! Face to Face Дорнфелдер се нареди сред най-добрите в света

Сподели в

България спечели общо 45 медала на „Световното по вино“.

Така експертите наричат Concours Mondial de Bruxelles – единственият пътуващ винен конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството. Четири от родните вина постигнаха най-висок резултат – за т.нар. голям златен медал (над 92 точки).

кфнкнкн

Едно от вината с такава оценка е Face to Face (F2F) от немския сорт Дорнфледер. Произвежда се от модерната изба в Съединение New Bloom Winery. Избата успя да спечели още четири отличия – два златни медала за серията PIXELS – от немския сорт Регент, за PIXELS Каберне Совиньон и две сребърни за F2F Каберне Совиньон, Сира и Регент и F2F Розе. През миналата година New Bloom Winery, чието име буквално означава нов разцвет, цъфтеж, също спечели пет отличия, но нямаше голям златен медал.

Винарната е единствената у нас, която работи с немските Дорнфелдер и Регент. Дори германските им партньори са учудени от резултатите, които постигат у нас тези винени разновидности. New Bloom Winery залага на иновациите, на особеностите на тероара и строгия контрол на всеки етап от производство – от лозовия масив до бутилирането и съхранението на бутилките.

Експертите от Concours Mondial de Bruxelles са останали очаровани от тъмно рубиненият, наситен цвят с нюанс на арония на Face to Face (F2F) Дорнфелдер. На нос се открива интензивен букет с покоряваща плодовост – череша, черна стафида, сладки подправки. Има много добър енотечен потенциал, описват го професионалните дегустатори. Серията Face to Face е кръстена на комуникацията „лице в лице“ – именно две стилизирани лица, обърнати едно към друго са изобразени и на етикетите. Бутилките се запечатват ръчно с восък.

гжтхгэтгт

Двата златни медала са за червените вина в серията PIXELS, при които е приложена друга иновация – затварят се с уникалната трипластова тапа Ardea Seal, която позволява съхранение на напитката след отваряне за по-дълго време и се състои от три пласта. Подобна тапа се използва за скъпите френски вина от най-висококачествените лозя на Кот д’Ор и Шабли в Бургундия, в категорията гранд крю.
https://woman.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *