Партньор на Проватон
 TEDxTalyana – истории и идеи за Варна

TEDxTalyana – истории и идеи за Варна

Сподели в

Интересно събитие ще разкрие още повече подробности за идеята за обособяването на творчески квартал в историческото ядро на Варна. Става въпрос за TEDxTalyana. Датата е 8-ми юни, а мястото – малки Римски терми.

Дизайнери, архитекти, журналисти, историци, политолози, иноватори, учени и предприемачи – това са само част от експертите, които ще споделят своя опит и ще ни вдъхновят по време на събитието. Сред тях са краеведът Християн Облаков, дизайнерът Свилен Гамолов, архитектът Любо Георгиев, журналистът Георги Тошев.

Основната идея зад Таляна е да се обособи арт квартал в историческото ядро на Варна – между ул.”Цар Симеон”, “Преслав” и Гаровия площад. Основният фокус на творческия квартал Таляна е върху четири направления: туризъм, традиции, творчески индустрии и технологии. Сфери, които на пръв поглед са твърде различни една от друга, но с помощта на нашите вдъхновяващи лектори ще се обединят в едно, гарантирайки истинско TEDx преживяване.

По време на събитието ще могат да бъдат чути интересни теми за историята на Варна и възможностите за бъдещото развитие на града, участници ще научат повече за Черно море, ще поговорят за традиции, архитектура, дизайн, градско планиране, наука, иновации и какво ли още не. Входът за събитието е с билети.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *