Партньор на Проватон
 Плюсове и минуси на секса с бившия

Плюсове и минуси на секса с бившия

Сподели в

Сексът с бившия партньор няма как да бъде просто секс

Темата за бившите партньори е доста болна, когато сте в нова връзка. Но когато сте прекратили любовни взаимоотношения с даден човек, но все още не сте намерили негов заместител, може да ви изкуши идеята да се върнете отново в леглото, в което сте били доскоро. Сексът с бившия определено не е за всеки. Но ако решите да поемете този риск, трябва да знаете какво може да спечелите и какво – да изгубите.

Минуси

Ако наскоро сте прекратили връзка, вероятно още имате силни чувства към доскорошния си партньор. Дори да го отричате, дори да не бива да е така. И в момент на отчаяние може лесно да се поддадете на желание и предложение, което всеки трезво мислещ би определил като неправилно. Когато чувствата са все още на преден план, а страстта не е отминала, има голяма вероятност сами да се вкарате в капана на отчаянието и да направите раздялата още по-сложна. Най-болезнени са надеждите, че не всичко е свършило, особено ако са едностранни. Сексът няма как магически да поправи прекъснатата връзка, защото в повечето случаи причина за раздялата е много по-сериозна от неуспеха в интимното общуване.

Ако е минало доста време, откакто не сте заедно, но в един прекрасен, слънчев ден пътищата ви отново се срещнат, има две опции – или да си припомните защо сте се разделили с този човек, или да съжалите за този развой на събитията.

Във всички случаи, сексът с бившия партньор няма как да бъде просто секс, защото където е горяло веднъж, може да пламне пак. Освен ако не сте напълно сигурни, че миналото си е минало, а сексът е само за забавление. Но ако вижданията и надеждите на двама ви не са еднакви, емоциите ви може сериозно да пострадат. Например, да ви зарежат за втори път, точно когато сте си мислили, че не всичко е загубено в тази връзка.

Плюсове

Когато сте във връзка, често идеализирате отношенията с половинката. А от перспективата на времето може да разберете, че всъщност не всичко е било толкова прекрасно, колкото сте се заблуждавали. Особено сексът. Когато имате дълга интимна история с някого, липсва онова притеснение да покажете тялото си. Освен това, много добре знаете кой какво иска и вероятността да достигнете до края е по-голяма.

Да спят с бившата половинка, вместо с някой непознат, на мнозина звучи като по-добра идея и от гледна точка на угризенията на съвестта. Особено за дамите е много по-приемливо да си легнат за една вечер с някого, с когото са били във връзка, отколкото с момчето, което се усмихва от другия край на дискотеката, пише Bustle.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *