Партньор на Проватон
 4 ТИПА ХОРА, ПОЛЗВАЩИ СТЕРОИДИ

4 ТИПА ХОРА, ПОЛЗВАЩИ СТЕРОИДИ

Сподели в

КАКВО ТОЧНО ПРЕДСТАВЛЯВА СТЕРОИДНИЯТ ПОТРЕБИТЕЛ?

Доста очевиден въпрос, но има някои неща, за които не се говори особено много.

В наши дни употребата на стероиди си има доста тъмни моменти. Повечето мъже без проблем могат да отидат на лекар, за да си вземат предписан тестостерон, за да нормализират организма си. Прави ли ги това потребители на стероиди? Отговорът – да. Но те не правят нищо друго освен по законен път да вдигат нивата на тестостерон в телата си заради здравословни проблеми (например мъжки хипогонадизъм). В случая обаче ще разгледаме тези, които се опитват да удвоят тестостерона в тялото си, например, за да постигат по-добри резултати в залата – понякога дори и незаконно.

Но не всички са еднакви. Ако трябва да бъдем честни дори, обикновеният стероиден потребител въобще не се вписва в образа, който витае из хорските глави. Ама стига глупости – да започваме с първия от четирите типа:

ДОБРЯКЪТ

Това е може би най-често срещаният тип стероиден потребител. Сега е моментът да разгледаш останалите по-надолу съвсем набързо. Усещаш ли, че всички са все задници по един или друг начин? Е, Добрякът не е един от тях!

Добрякът често е семейният тип, с истинска работа, който няма тениска с надпис “Анаболен шприц”. Като изключим факта как блъска в залата, като цяло е съвестен гражданин. Просто иска да бъде по-голям от повечето други хора.

Обикновено Добрякът е над 35-годишен и отделя много време на тренировките. Знае много за различните упражненния и диети – винаги го е влечало. Добрякът рядко се състезава и не ползва стероиди, ако е забранено някъде. Той просто обича да има мускули.

Ако го пита някой приятел, не му е проблем да говори за стероидите, които приема. Но не лъже за това, прокламирайки, че е постигнал всичко с чиста храна и тренировки.

Обикновено не прекалява с нищо. Тренировките му пък са преценени и подбрани. Рядко се пъчи в залата, въпреки че много добре знае причината да трупа мускули повече от всеки друг в залата.

Добрякът често остава неззабелязан. Понякога е очевидно, че прибягва до стероиди, но заради благото му отношение всички го харесват.

ЗАДНИКЪТ

Може би за този тип си мислеше като започваше да четеш статията. Някои стереотипи са такива с причина – и тя е, че такива карикатури наистина съществуват.

Ето той вече се пъчи из ззалата и търси внимание, което не е получил като дете… или нещо такова. Държи се така, все едно мускулите са му дадени от Бог. Веднага реже всички съмнения, че използва стероиди. Кара всички да вярват, че работи по-здраво, вярва по-силно и тренира повече от теб.

Като цяло, шуммен е. Товав  този тип, който се нахвърля като хищник върху жените в залата. Има ли нежно оформена брада? Навярно. Сигурно е обаче, че големите му мускули компенсират за плиткия му ум.

Задникът рядко тренира като хората, нито пък се храни добре. Рисков играч е и в други ситуации. Употребата му на стероиди не е планирана и хаосът цари навсякъде. Всъщност, той даже и не разбира особено как работят нещата. “Яж чисто и блъскай здраво!” е мотото му, като навярно даже го повтаря, само защото му е прозвучало свежо като го е чул някъде.

Може би се опитва да компенсира за нещо. Може би се опитва да повиши самооценката си, подигравайки се на другите хора. Може би има нужда от прегръдка от доминиращата му майка. Каквато и да е причината, истината е, че вътрешно е счупен и слаб.

Проблемът е, че точно този тип допринася за лошия имидж нна стероидите. Също като алкохолът, стероидите понякога подсилват това, което си е било и без това вече там. Ако е така и в случая, значи този тип си е гад попринцип,

Въпреки че заслужава съжаление, голяма част от хората просто стоят и се надяват да изтърве щангата върху адамовата си ябълка – само и само да спре да се надува.

ЧИЙТЪРЪТ

Чийтърът може да има в характера си следи, присъщи както на Добряка, така и на Задника. Това, което го различава обаче е фактът, че той съзнателно взима забранени добавкви, за да има преднина на състезания, където такива практики не са разрешени.

Разбира се, комромис може да се направи за всички, които участват в състезания, където тестове не се правят, а това обикновено значи, че всеки взима каквото реши. Всички са нясно с това и не е тайна дори, че и по високите нива се прибягва до допинг. За тях не може да се каже, че са измаммници, тъй като никой никое правило не ги спира.

Но ако някой наруши написано правило и прибегне до стероиди за състезание, то той вече е измамник. Това може да породи множество спорове в различните спортове – например колоезденето и бягането с препятствия са пълни с противоречиви случаи. Но ако всеки мами, никой не е измамник, нали? Е, не! Не работят така нещата – измамата си е измама!

Проблемът е, че обикновено го отнасят само по-малките играчи, когато някоя организация се наложи на всяка цена да защити реномето си.

ИНСТАГРАМ ПАЛЯЧОТО

Този тип използва стероиди, лъже за това и се опитва да продава “тайната” си диета или тренировъчен план (които навярно са безсмислени) по социалните мрежи. Възползва се от незнанието на другите. Бизнес.

По-неопитните изпитват респект към по-успелите, към тези с изваяните мускули, към фитнес експертите. Естествено е. Няма как човек да приеме съвет за това как се правят рамена от някого, ако този някого е някой хилав келеш… Дори и да е някой учен човек, в добра форма, на масовката това не й е достатъчно, за да повярва.

Затова и този ‘гуру’ прави необходимото – използва стероиди, за да се сдобие със завидното тяло и да печели клиенти. Не е честен подход, но откровеността се изплаща по-бавно.

Но да бъдем прями и със себе си. Много вероятно е дори и някой от тези, които ти самият взимаш за пример, да са взимали стероиди някога през живота си. Може и да са от Добряците, разбира се. Това, че са употребявали стероиди, не значи, че съветите им не може да бъдат добри – все пак имат опит, знания и култура.

Иннстаграм палячото обаче е различен. Често търси прекия път към успеха.

ЖИВЕЕМ В СУРОВ СВЯТ

Навярно на мнозина им се иска стероидите да си стоят в медицината. Без да се налага в залата да се чудят чии резултати са плод на упорит труд и чии – на стероиди. Без излишните скандали с любимите ни спортисти и т.н.

Но да си признаем, решението на проблема може да се окаже и легализирането на стероидите – за да приключим с това веднъж завинаги и да продължим напред.

Каквото и да предстои на човечеството, за момента ситуацията е такава. Светът на стероидите е доста сложен и няма как да виним всички, които прибягват до тях. Всички сме хора, всеки с особеностите си – безкрайно интересни за наблюдение. Кот’ тако’а.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *