Партньор на Проватон
 Съветът на децата избира нови членове във Варна

Съветът на децата избира нови членове във Варна

Сподели в

Община Варна стартира процедура за избор на членове на Съвета на децата.

Основната мисия на Съвета на децата е да представя детската гледна точка, мисли и чувства по въпроси, които засягат правото на защита, развитието и участието на децата в обществено – политическия живот. Съветът на децата дава възможност на децата да обменят знания, морални и интелектуални ценности и да взаимодействат с държавни и неправителствени организации на национално и регионално ниво.

В тази връзка в срок до 24 май 2019 г. имате възможност да подадете документите на  Вашите кандидати за членове на Съвета по електронен път на адресvarnanamladite@gmail.com или по пощата на адрес: гр. Варна 9002, бул. “Цар Освободител“ № 27 /Младежки дом/.

За членове на Съвета на децата могат да бъдат предлагани кандидатури на деца на възраст до 18 години. Формулярът, направленията за кандидатстване и критериите, на които  детето трябва да отговаря можете да изтеглите от www.varnanamladite.com

Назначена със заповед на кмета на Община Варна, комисия в състав: експерт от общинската администрация, представител на местните медии, един общински съветник, представител на бизнеса, представител на неправителствена организация и/или социална услуга, ще разгледа постъпилите кандидатури и ще извърши подбор за членове на Съвета в срок до 30 май 2019 г.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *