Партньор на Проватон
 Трима математици получиха стипендии от “Атака” в Пазарджик

Трима математици получиха стипендии от “Атака” в Пазарджик

Сподели в

Атака” помогна на още трима младежи от Пазарджик да продължат обучението си. Дванайсетокласници с отличен успех от Математическата гимназия получиха стипендии, с които ще си помогнат за таксите в университетите. Те им бяха връчени от водача на евролистата на “Атака” д-р Георги Димов и народния представител от Пазарджишкия избирателен район проф. Станислав Станилов пред паметника на Св. св. Кирил и Методий в града.

 

„С тези стипендии отправяме послание към младите хора да останат в България, да се развиват тук, да работят за Отечеството”, каза проф. Станилов.

 

„Проблемът, който срещаме навсякъде извън София, е именно демографски. България обезлюдява, младите напускат. Много често те са принудени да работят мизерна работа в европейските държави. Много често те не работят това, за което са учили. Една от основните ни цели е да въведе еднаква минималната заплата за всички страни-членки на ЕС. Ако Европа трябва да е морална и солидарна, каквато твърди, че е, нейната основна цел е да осигури минимален социален стандарт на всички нейни граждани”, заяви д-р Димов.

 

По думите му основно трябва да се повиши социалният праг на българите, младите да се върнат от чужбина. „Така ще се запази здравото християнско семейство, защото в момента виждаме разбити семейства в провинцията. Бабата и дядото гледат детето, младите са напуснали, за да работят. За каква реформа в образованието може да става дума, след като семейната среда е разрушена”, допълни той.

 

Според него останалите партии трябва да последват примера на “Атака” и да се мъчат по всякакъв начин да задържат младите кадри у нас.

 

Получилите стипендии математици благодариха за помощта на “Атака” и споделиха, че искат да се развият в страната, а не да бягат в чужбина.

 

“Атака” помогна на студенти и в Плевен, Велико Търново, Русе, Варна.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/politika/trima-matematitsi-poluchikha-stipendii-ot-ataka-v-pazardzhik_news673792.html

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *