Партньор на Проватон
 50 км пеша около Варна – предизвикателство от клуб “Нови хоризонти”

50 км пеша около Варна – предизвикателство от клуб “Нови хоризонти”

Сподели в

Изпитание за волята и издръжливостта предлага 50 километров поход, организиран от Клуб по пешеходен туризъм “Нови хоризонти” към ТД “Родни балкани”. Пешеходното предизвикателство ще се проведе на 19 май 2019 г. Точно 100 участници е предварително обявената група. Желаещите да се любуват на прекрасните гледки в околностите на Варна я запълниха още преди края на предварително обявения срок за записване.

За първото издание организаторите са подбрали интересен и красив маршрут, предлагащ горски пътеки и пътища, морски пейзажи и красиви гледки. Стартът е в 7:00 часа сутринта на паркинга между спирката пред Терапията и бензиностанцията. Водач ще е Красимира Хинева. Походът, който е безплатен за участниците, ще се проведе в района на североизток от Варна по маршрут: Терапията – кв. Виница – с. Кранево – с. Осеново – кв. Виница – Терапията. Финалът ще е на стартовата точка около 20:00 часа.

Клуб “Нови хоризонти” е създаден към Туристическо дружество „Родни балкани“ през 2012 година от Денка Георгиева, Красимира Хинева, Росица Димитрова и Снежанка Николова. Идеята на клуба е с пешеходен туризъм да бъдат открити все повече нови кътчета, от красивата природа на България и в инициативите да се включват все повече варненци. Вече седма година подред те провеждат еднодневни излети, походи, екскурзионни летувания, палаткувания и групово преминаване на международните маршрути Е3 и Е4: “Ком-Емине” и “Петте планини”.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *