Партньор на Проватон
 Ремонтът на бул. “Съборни” е към края си

Ремонтът на бул. “Съборни” е към края си

Сподели в
Ремонтите по бул. “Съборни” са към края си. Работници днес асфалтираха и второто платно на централния варненски булевард, видя репортер на Varna24.bg.

Въпреки, че по проект ремонтът трябва да приключи през септември, заради старта на летния сезон се очаква в най-скоро време всичко да е готово и скоро ремонтирания бул. “Съборни” да бъде пуснат за автомобилите двупосочно. Това каза неотдавна Христина Костадинова, ръководител на втора фаза от проект “Интегриран градски транспорт” към Община Варна.

Ремонтът по проект “Реконструкция на уличната мрежа по бул.”Съборни” от бул. “Владислав” до бул. “Сливница”. По 400-метрова отсечка се полага нов асфалт, подземни комуникации, тротоарни настилки и се изгражда нова велоалея, която да свързва трасето с Морската градина. Проектът е на стойност над 1 260 000 лв.

В рамките на заложените дейности ще бъде осигурена достъпна среда за хора с увреждания, предстои оформянето на зелени площи с ниска растителност, бордюрни храсти и поливна система.

Тротоарите са проектирани така, че да се дава възможност за повърхностно отвеждане на дъждовните води и да имат достатъчно ширина, за да съвместяват пешеходно пространство, велоалея и разположение на уличното осветление по стълбовете на контактната мрежа.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *