Изложба „Подводният свят на Черно море”

Изложба „Подводният свят на Черно море”

Изложба подводна фотография на Тодор Димитров

На 17 май, в рамките на инициативата „Нощ на Музеите и Галериите“ 2019  в Арт салона на Радио Варна ще бъде представена изложбата с подводни фотографии на Тодор Димитров. Името на варненския фотограф нашумя, след като само преди няколко месеца той спечели един от двата най-престижни световни конкурси за подводна фотография.

Кадрите включени в изложбата са заснети на изцяло на свободно гмуркане по цялото Българско Черноморско крайбрежие. Ще бъдат показани 35 фотографии на магичният подводен свят на нашето море, представящи подводните обитатели, пейзажи, панорами, подводни модели и „over – under” композиции обединяващи два свята – над и под водата.

Изложбата ще бъде официално открита в 18.30 часа в петък, като варненци и гостите на града, ще имат възможност да разгледат фотографиите до 23 май.

Тодор Димитров е потомствен варненец и от ранна детска възраст е в непрестанен контакт с морето. Художник по образование, работи като графичен дизайнер. През свободното си време практикува свободно гмуркане и подводна фотография. Чрез своите кадри иска да покаже подводния свят от един по-различен ъгъл, използвайки иновативен подход и различни творчески техники.

През последните години той е носител на редица награди от Международни конкурси. През 2019 печели 1-во място в категория Compact в един от най престижните конкурси в света по подводна фотография – Our World Underwater.

Телефон на Тодор Димитров – 0885 827 851

e-mail: davin4i_t@abv.bg

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Nothing Found. Ready to publish your first sponsor? Get started here.