Партньор на Проватон
 Забраняват влизането на автомобили на крайбрежната алея

Забраняват влизането на автомобили на крайбрежната алея

Сподели в

Автовлакче ще се движи от кръговото на Морска гара до четвърта буна и обратно

От 15 май ще бъде ограничено влизането с автомобили на крайбрежната алея “Капитан Георги Георгиев” – в частта от Рибарски плаж до плувен комплекс “Приморски”. Това става ясно от заповед на кмета на Варна Иван Портних, която ще е в сила до 15 септември, съобщава Дарик Варна.

В следващите 4 месеца контрол на достъпа на МПС на алеята ще се осъществява от КПП-та. Пропускателният режим ще се обслужва денонощно от група „Общинска полиция” при Областната дирекция на МВР.

Зареждането на заведенията, разположени край морето, ще се извършва от 5 до 8 часа. Това ще става само от КПП-то на Рибарски плаж.  Автомобили, обслужващи спортни и културни мероприятие на алеята, ще се допускат при условие, че събитията са съгласувани с Община Варна.

За обезпечаване дейността на територията, Общината предоставя на концесионера 25 пропуска за МПС. Те ще важат само в интервала 23.00 – 5.00 часа през КПП-то на Рибарски плаж.

С кметската заповед се определя и маршрутът на автовлакче, което ще се движи от кръговото на Морска гара по ул.”Вълноломна” и алея “Капитан Георги Георгиев”до четвърта буна и обратно.

Нарушителите ще бъдат санкционирани по Закона за движение по пътищата, Наредбата за обществения ред на Община Варна и др., се посочва още в кметското разпореждане.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *