Партньор на Проватон
 Споменът за крал Владислав оживява в изложба в парк-музея

Споменът за крал Владислав оживява в изложба в парк-музея

Сподели в

Паметта на съвременното поколение за полско-унгарския крал Владислав III Ягело ще покаже Парк-музей на бойната дружба 1444 г. „Владислав Варнечик“ в новата си изложба, посветена на 595 години от  неговото рождение.

Тя ще бъде открита на 18 май (събота) 2019 г. от 17 ч. и ще представи на варненската публика картички, пощенски марки, медали и плакети, които пренасят през времето спомена за героизма на 20-годишния владетел, загинал на бойното поле край Варна.

Включена е и първата колекция от пощенски марки, специално създадени по повод откриването на Мавзолея през 1935 година. Ще бъдат показани и част от картичките, отпечатани в Полша с образа на крал Владислав. Има и копие на оловен печат на полския крал, загинал край Варна.

Изложбата ще може да бъде разгледана безплатно в деня на откриването, когато Музеят се включва с вход свободен в Европейската „Нощ на музеите“ от 18.00 до 24.00 ч.

В Нощта на музеите на кръгъл час  безплатен автобус ще тръгва от Парк-музей на бойната дружба 1444 към центъра, а на половин час – от Военноморския музей за музея на Владислав Варненчик.

музей Владислав

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *