Партньор на Проватон
 360-градусова виртуална разходка показва Техническия университет

360-градусова виртуална разходка показва Техническия университет

Сподели в

360-градусова виртуална разходка дава възможност да се разгледат отделни места и да се почувства атмосферата в Техническия университет  във Варна. Проектът е все още в работен етап, но първите панорами вече са достъпни и всеки, който желае, може да разгледа онлайн основни сгради, лаборатории, тренажори, общежития, спортната база и др. в интернет страницата на висшето учебно заведение. Онлайн може да се насладите и на прекрасния парк в кампуса, разположен недалеч от морския бряг.

Желаещите да се обучават във ВУЗ-а могат да се възползват и от друга възможност – кандидатстудентски електронен тест. Електронните тестове се провеждат индивидуално всеки делничен ден от 9 и от 13 часа с предварителна онлайн регистрация или записване на място до септември тази година. С резултатите от изпита желаещите могат да кандидатстват в университета за избраната от тях специалност.

Тази година ТУ – Варна приема студенти за обучение в 24 специалности от ОКС „бакалавър“. Първият етап на приемане на документи на кандидат-студенти приключва на 22 май. Класирането ще бъде обявено на 23 май, а записването е до 31 май т.г.

Вторият етап на приемане на документи е от 27 май до 21 юни. Записването на новоприетите първокурсници е от 1 до 12 юли, след което започва етапът на попълване на незаетите места. Важни дати за кандидатите за специалност „Индустриален дизайн“ са 25 и 26 юни, когато ще се проведат изпитите по „Рисуване“ и „Цветна композиция“.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *