Партньор на Проватон
 10 грешки, които двойките правят още на първата година

10 грешки, които двойките правят още на първата година

Сподели в

Първата година от брака е типичната фаза на медения месец. Любов, страст, мечти, желание да сте непрекъснато в прегръдките на любимия. Проблемът е, че много двойки неосъзнато вървят към някои капани, появяващи се точно в първата година от брака.

Кои са най-често срещаните грешки, които много младоженци правят в началото на съвместния си живот?

1. Прекалено вкопчване в другия.

Началната фаза на брака е вълнуваща, защото тогава започвате да градите живота си, купувате си жилище, обзавеждате го, погълнати сте от всичко, свързано с брака ви, с плановете. Така неусетно започвате да прекарвате все повече време с партньора си, а пренебрегвате другите си социални контакти. Чисто психологически това вреди на здравата ви връзка.

2. Очаквате, че партньорът ви ще бъде по-зрял.

Някои хора, които са имали известни проблеми с партньора си преди брака се надяват, че след започването на нова фаза от съвместния им живот нещо ще се промени. Често тези очаквания не биват оправдани, а заедно с това идват и разочарованията. Опитайте се да имате по-реалистични очаквания и няма да ви е толкова трудно да приемете новото си начало.

3. Не знаете как да управлявате конфликт.

Всички двойки без изключение имат разногласия, проблеми, малки или по-големи причини за скандал. Това е неизбежно. Но има начини да спорите и да се карате без да се наранявате. Бъдете коректни дори в тези моменти и уважавайте достойнството на другия.

4. Не разпределяте домакинските задължения.

Много двойки грешат, като не говорят предварително за разпределението на задълженията вкъщи, от което произтичат много неразбирателства.

5. Карате се за малките неща.

Егоизмът на всеки човек се изразява в различна степен. Но при всички положения го има и това подтиква хората да се опитват да взимат надмощие над другия. Така възникват спорове за дреболии, а както знаем дребните камъчета обръщат колата. Опитайте се да стискате зъби и да не избухвате за маловажни неща.

6. Замитате проблеми под килима.
Както е важно да не се карате за глупости, също така е важно и да не се правите, че проблемите не съществуват. Те няма да се решат от само себе си, а с обсъждане и действия.
7. Не си задавате ясни граници.
Това е често срещана грешка при младите брачни двойки, особено които имат връзка от по-дълго и се познават добре. Те разчитат на познанията си един за друг, които да ги крепят. Граници обаче са нужни, за да запази всеки партньор личността и идентичността си в целостта на връзката.
8. Опитвате се да имате бебе веднага.
Не бързайте с тази задача. Тя ще се случи все някога. Често прибързването със създаване на поколение води до напрежение във връзката. В началните етапи от брачния живот е важно да се установят основите на новото начало, за да бъде връзката по-силна и здрава. Децата са нейно естествено продължение.
9. Не говорите за финансите си.
Парите са основен проблем в повечето семейства, независимо дали са в недостиг или излишък. Харчовете и задълженията са тема, предизвикваща неразбирателства в много брачни двойки, затова е добре да се обсъжда навреме. Установете ясни правила относно парите в семейството, за да избегнете тези проблеми.
10. Забравяте малките жестове.
Комплиментите, нежните думи, прегръдките, закачките не трябва да остават в миналото. Това, че сте се оженили не означава, че това е краят на романтиката между вас. Не спирайте с малките жестове, за да бъде бракът ви още по-здрав и изпълнен с любов.

https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *