Партньор на Проватон
 Как да планирате перфектния винен уикенд

Как да планирате перфектния винен уикенд

Сподели в

Това е чудесен начин да си починете и да научите няколко интересни неща от първа ръка

Независимо дали планирате групово посещение с приятели за по-специален повод, или искате да се усамотите с половинката си, виненият уикенд е чудесен начин да разнообразите тялото и ума си с нови преживявания и знания, придобити от първа ръка.

Макар да звучи лежерно, това не е пътуване, което предприемате от петък за събота. То изисква планиране и известна предварителна подготовка.

Изберете място

Избирането на правилното място е най-важният момент, защото „правилното място“ може да означава много неща. Има градски изби, бутикови изби, огромни изби към стари марки. Всяко от тези места предлага различен тип изживяване и вие трябва да решите кое е най-подходящото за вас и вашата компания.

Обърнете внимание на облеклото си

Дегустацията на вино е мястото, където да се облечете една идея по-стилно и да сложите дрехи, които имате, но няма как да носите в ежедневието. Дрескодът за подобно събитие, особено пък във винарна, не налага строга елегантност, но все пак нотка изисканост не е излишна. Затова оставете тениската и джинсите вкъщи.

лозе, вино

Носете си слънцезащитен крем

По всяка вероятност ще прекарате известно време навън, тъй като ви очаква разходка из лозята. Там ще научите повече за сортовете грозде и грижите, които се полагат за тях, за да се получи грозде с отлично качество, гарантиращо и също толкова качествено вино. Това означава поне няколко часа под слънчевите лъчи. Погрижете се за кожата си със защитен крем, за да не придобие тя цвят на мерло и да се лекувате от изгаряне, вместо да се наслаждавате на дегустацията.

вино, лозе

Погрижете се за транспорта в обратната посока

Може да ви звучи като нелеп съвет, но ви предстои да опитате доста вина от всички категории – бяло, червено, розе. Освен че ще ги смесите, някои ще ви се усладят повече и ще изпиете по-голямо количество от тях. При всички положения на следващия ден няма да сте в състояние да шофирате отговорно и безопасно. Или вземете за компания човек, който не пие и може да шофира, или се доверете на добрия стар обществен транспорт, за да се насладите докрай на преживяването и да се върнете вкъщи безпрепятствено.

Виното си е вино, но не забравяйте храната

Добре е да помислите за изхранването си предварително и да проверите дали избата предлага храна, различна от коктейлни хапки на самата дегустация. Ако не, попитайте дали можете да внесете храна или къде е най-близкото място, където можете да седнете и да хапнете и преди, и след дегустацията. В никакъв случай не я започвайте на празен стомах и не разчитайте само на кетъринга.

вино, дегустация

Резервирайте предварително

Което и място да изберете, резервирайте достатъчно рано, за да не останете само с добрите си намерения или пък в краен случай да отидете не на мястото, където сте искали, а там, закъдето е имало свободни места.

След всичко това ви остава само да се отпуснете и да се насладите на виненото преживяване.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *