Партньор на Проватон
 Отпускат до 609 хил. лева за довършителни ремонти на две варненски училища

Отпускат до 609 хил. лева за довършителни ремонти на две варненски училища

Сподели в

Прогнозната стойност за изпълнение на допълнителни строително-монтажни работи в СУ “Димчо Дебелянов” е до 212 729 лв. без ДДС, а за I Основно училище – 397 000 лв. без ДДС

До 609 729 лв. без ДДС ще бъдат отпуснати от местната хазна за довършителни ремонти на СУ “Димчо Дебелянов” и I Основно училище.

Причината за това са възникнали непредвидени обстоятелства по време на строително-монтажните работи. В процеса на работата е било установено, че стените и таваните в помещенията на двете училища са в лошо състояние, в следствие на различни външни и атмосферни влияния. След извършени демонтажни работи се установяват и непредвидими при обследването повреди по подови настилки и подиуми в класните стаи и стените на санитарните помещения, както и опасни кабели, транзитно преминаващи през столовата.

Прогнозната стойност за изпълнение на допълнителни строително-монтажни работи в СУ “Димчо Дебелянов” е до 212 729 лв. без ДДС, а за I Основно училище – 397 000 лв. без ДДС.

Двете сгради и техните дворни пространства се обновяват по проект “Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна” по ОП “Региони в растеж”. Планът предвижда преустройство и пристрояване на сградите, предназначени за физкултурни салони със съблекални и санитарни помещения; изпълнение на конструктивни елементи с цел укрепване на сградите; смяна на съществуващите покриви с нови; благоустрояване и озеленяване на дворните места и прилагане на енергоефективни мероприятия на сградите.

С допълнителни средства ще бъдат подпомогнати и ОУ “Св. Княз Борис I”, ОУ “Константин Арабаджиев”, професионалната гимназия “Николай Хайтов”, НУ “Васил Левски” и новостроящата се сграда на ДГ “Карамфилче”.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *