Партньор на Проватон
 Ето номинираните за наградите „Варна” в областта на културата

Ето номинираните за наградите „Варна” в областта на културата

Сподели в

Отличията по традицията се връчват в навечерието на 24 май

Фотографът художник Гаро Левон Кешишян и Хор на варненските момчета и младежи при Хорова школа „Проф. Марин Чонев“ са номинираните за голямата награда „Варна”. Отличията по традицията се връчват в навечерието на 24 май. В областта на културата ще бъдат връчени отличия в 10 категории.

ЛИТЕРАТУРА

Ангел Христов Дюлгеров – за постижения като литературен критик с многобройни публикации в централния и местния печат.

ИЗОБРАЗИТЕЛНИ ИЗКУСТВА

Школа по изкуства за деца и младежи в неравностойно положение „Дедал” с ръководител Дарин Димчев Сотиров – за уникалните проекти и дръзновените идеи на младите таланти, школата се е превърнала в един от символите на младежкото творчество в град Варна.

ТЕАТЪР

Екипът на Драматичен театър „Стоян Бъчваров” – ТМПЦ – Варна – за постановъчен екип, изпълнители и актьорски състав за постановката „Драконът“ от Евгений Шварц.

Веселина Методиева Михалкова – за блестящо изпълнение в премиерните постановки „Магьосническо езеро“ по А. П. Чехов и „Телефонът на мъртвеца“ от Сара Раул в ролите на Аркадина и г-жа Готлиб.

Пламен Владимиров Георгиев – за блестящото му превъплъщаване в ролята на Р. Ф. (Ар Еф) Симпсън от мюзикъла „Да пееш под дъжда“ и в ролята на Бил Лезли в „Бащи, лъжи и още нещо“ от Рей Куни.

МУЗИКА

Евгения Димова Паскова – старши преподавател по цигулка в НУИ „Добри Христов“, за дългогодишна концертна дейност и педагогически успехи.

Кичка Николова Христова – за дългогодишно популяризиране на фолклорното изкуство като народна певица, диригент и преподавател.

ОПЕРА

Екипът на Държавна опера към ТМПЦ – Варна – за постановъчен екип и изпълнители – симфоничен оркестър, солисти, хор и балет на Държавна опера – Варна за мюзикъла „Да пееш под дъжда“ по сценарий на Бети Комдън и Адолф Грийн.

Александър Димитров Мутафчийски – за режисурата му на спектакъла “Кралицата на Чардаша“ и превъплъщаването му в ролята на Бони.

ТАНЦ

Ансамбъл за народни песни и танци „Одесос“ при ОД на МВР – Варна с художествен ръководител Радослав Йовев Иванов – за 65-годишнината на ансамбъла и представяне на традиционната българска култура и фолклор на Варненска област по света, на високо художествено ниво.

Любомир Петров Кацаров – за принос в развитието на балетното изкуство и педагогическата му дейност (един от първите солист-балетисти на варненска опера).

Димитричка Стоянова Кателиева – за принос към танцовото изкуство в град Варна и работата й с младите хора.

КИНО

„4 Френдс студио“ с творчески ръководител Мирослава Василева Арнаудова – Евстатиева – за реализиране на проекта – класическа куклена анимация със заглавието „Вълшебното копче“ и филма „Тайната на Пипин“.

Вилиана Иванова Кръстева – за въвеждане на нова документална постпродукция – „Репетиция“ по БНТ 2.

АРХИТЕКТУРА

арх. Тодор Димов Даскалов – за особен принос в проектирането и реализацията на сгради паметници на културата в град Варна.

ЖУРНАЛИСТИКА

Доно Цветков Славчев – за принос към електронните медии и 25-годишнината на авторското му предаване „Може би ДА“ за българска поп-рок музика, което се излъчва по Радио Варна на БНР.

Виолета Микова Тончева – за постижения в журналистиката, печатни издания с публикации и книги, в областта на литературата и сценичните изкуства.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *