Партньор на Проватон
 С водосвет и шествие Варна отбеляза Деня на храбростта (ВИДЕО)

С водосвет и шествие Варна отбеляза Деня на храбростта (ВИДЕО)

Сподели в

С водосвет, шествие и поднасяне на венци и цветя в морската столица традиционно бе отбелязан 6-ти май – Гергьовден – Ден на храбростта и празник на българската армия

Тържествената програма започна на площад “Св. Св. Кирил и Методий”, където беше отслужен военен ритуал “Водосвет и благославяне на бойните знамена”. Варненският и Великопреславски митрополит Йоан поздрави представителите на Военноморските сили и им пожела да бъдат здрави и да нямат раздори и стремеж към изпъкване.

След ритуала от площада тръгна шествие, водено от представителния блок на ВВМУ “Н.Й. Вапцаров”, което премина по булевард “Княгиня Мария Луиза” и стигна до „Паметника на приморци, загинали в Сръбско-българската война 1885 година”, до сградата на Община Варна, където беше отслужена заупокойна молитва и се проведе военен ритуал по поднасяне на венци и цветя.

На събитието присъстваха председателят на Общинския съвет в града Тодор Балабанов, областният управител на Област Варна Стоян Пасев, районни кметове, представители на военни блокове, граждани и др.

Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *