Партньор на Проватон
 Картинг състезания за благотворителност ще се проведат във Варна

Картинг състезания за благотворителност ще се проведат във Варна

Сподели в

Традиционното благотворително състезание в памет на Аертон Сена на 1 май ще се проведе и тази година на картинг писти София Картинг Ринг, Картинг писта Лаута в Пловдив и Картинг писта Варна.

Социалната мрежа за картинг RaceFacer всяка година организира подобни състезания, като този път всички събрани средства ще бъдат дарени за лечението на 4-годишният Теодор Цолов на 4 години, който след претърпян инцидент е в състояние на будна кома

В състезанията могат да се включат всички желаещи, като по този начин ще подпомогнат за благородната кауза. На Картинг писта Лаута в Пловдив и на Картинг писта Варна ще се проведат квалификации между 9:00 и 12:00 часа, на 1 май.

В тях право на участие има всеки пилот, който регистрира време с картинг RX7 в периода 9:30-12:00. Няма ограничение в направените обиколки, като те се заплащат по ценоразпис, а всички средства ще бъдат дарени за благотворителната кауза.

След края на квалификациите ще бъдат определени ТОП 30 пилоти по най-бърза обиколка, които ще имат право да участват в самото състезание. Регламентът на състезанието ще бъде определен от организаторите на място, а таксата за участие е 20 лева, която също ще е насочена към благотворителната кауза.

Състезанието на картинг писта София Картинг Ринг ще се проведе по малко по-различен регламент. Периода на състезанието е от 10:00 до 13:00 часа, като ще се направи класиране по най-бърза обиколка.

В 13:00 часа ще бъдат обявени класиранията по най-бърза обиколка в два класа – за възрастни (пилотирали картинг SR5)  и деца (пилотирали картинг Junior). Всеки пилот има право на неограничен брой обиколки в париода, като те се заплащат по ценоразпис, а средствата ще бъдат насочени към благотворителната кауза.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *