Партньор на Проватон
 В “Гео Милев” подредиха изложба под наслов “Училище на поколения”

В “Гео Милев” подредиха изложба под наслов “Училище на поколения”

Сподели в

„Фамилия „Гео Милев”- училище на поколения” под този наслов ученици от СУ „Гео Милев” подредиха изложба във фоайето на училището с  архивни снимки от личните  колекции на бивши ученици. Под ръководството на Живка Трифонова- учител по история и цивилизация, ученици от  IX, X, XI и XII клас  от месеци издирват, срещат се и разговарят с бивши ученици на училището, чиито деца учат или са учили в СУ „Гео Милев”.

В резултат  на  тази дейност е  подредена  уникална експозиция, която включва фотографии, извадени от семейните албуми на родители, баби и дядовци. До тях са подредени снимки на техните деца, които също са възпитаници на училището, както и други членове на техните фамилии. Освен, че цели семейства са учили в „Гео Милев”, се оказва, че някои са имали едни и същи учители. Затова създателите на изложбата и поставят мотото ”Ние всички сме като едно семейство”.

изложба Гео Милев

Учениците, които  събират  снимките, срещат се с бившите възпитаници на училището и ги интервюират, са членове на клуб по интереси “Да се знае и помни”. Репродукцията на архивните снимки е на фотографа Ради Радев. Изложбата беше открита днес в присъствието на героите от снимките.

Ретроспективни изложби с определена тематика са традиция  в училището. Експозиция показа ученически снимки от  училищния живот на   Мариус Куркински, Валери  Вълчев, Галин Найденов- имена познати от театралната сцена и киното. Друга фотоизложба събра снимки на бивши ученици, които сега са учители в СУ „Гео Милев”.

изложба Гео Милев2

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *