Партньор на Проватон
 4 УПРАЖНЕНИЯ ЗА ПРЕСА ОТ СТОМАНА

4 УПРАЖНЕНИЯ ЗА ПРЕСА ОТ СТОМАНА

Сподели в

Изграждането на здрав торс и добре изразени коремни мускули изисква много работа и дисциплина. Трябва да се храните много чисто, да внимавате с количеството храна и да тренирате редовно. Комбинирането на всевъзможни упражнения за корема не означава, че магически ще се сдобиете с шест броя плочки.

Когато става дума за здравината на торса, много хора се сещат единствено за коремните мускули. Но торсът е съставен от няколко групи мускули. Предните коремни мускули са само една от тях. А функцията им не е да се свиват, а да стабилизират. Затова и в следните клипчета ще видите Стюарт Макгил, който избягва упражнения като коремната преса, а се фокусира повече върху упражнения против разтягането на тези мускули. Резултатът е по-здрав кръст и стабилен торс.

1. С TRX

Това упражнение с този тип халки за предните коремни мускули е за всеки трениращ – начинаещ или напреднал. Можете да регулирате натоварването на това упражнение като спускате тялото по-напред и по-назад. Коремните и седалищните мускули трябва да са стегнати през цялото време. Петите не трябва да допират земята и трябва да има постоянно напрежение в корема. Широкият гръбен мускул също се натоварва добре.

Ако стандартното изпълнение на упражнението ви е трудно, може да започнете с коленете на земята, като това отнема част от напрежението.

2. С КОЛЕЛО ЗА КОРЕМНИ ПРЕСИ

Упражненията с колело за коремни преси са едни от най-натоварващите за тази област. Изискванията към здравината на торса при изпълнението му са доста големи. В горното упражнение има натоварване и в кръста, докато тук всичко пада на коремните мускули. При изпълнението му вдигайте ходилата си нагоре, за да не си помагате при връщането с тях. Препоръчително е първо да се започне с упражнения на TRX или швейцарска топка, преди да вземете колелото в ръце.

3. ВАЛСЛАЙД

Този сравнително не толкова популярен уред у анс може да бъде заменен с кърпа върху гладък под, но позволява много добро натоварване на коремните мускули. Освен това тренира и силата на горната част на тялото като цяло. При изпълнението му трябва да сте със стегнат корем, стегнати седалищни мускули и да държите стойката изправена. Упражнението става още по-трудно, когато приближите краката си по-близо един до друг. Ако ви дойде прекалено тежко – раздалечете краката си, като дори може да се подпрете на колене.

4. ПРЪСТИТЕ НА КРАКАТА КЪМ ЛОСТА ОТ ВИС

Това е добро гимнастическо упражнение, което е по-тежката версия на коленете към лоста. Освен гърба, то натоварва торса, хип флексорите и бицепсите. Упражнението активира цялото тяло, което виси отпуснато до пълното му свиване и стягане, за да можете да докоснете лоста с пръстите на краката си. За да го изпълнявате правилно, трябва да сте усъвършенствали вдигането на краката от вис, както и да заимствате кип техниката от кросфита. Когато започвате с това упражнение, препоръчваме ви да започнете бавно и без кипинг.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *