Партньор на Проватон
 Спирки за разкази ще има отново във Варна

Спирки за разкази ще има отново във Варна

Сподели в

За втора година сдружение „Кашалот“ търси истории, които да бъдат публикувани върху едно от най-често посещаваните и в същото време най-незабележими места в града. Инициативата е наречена „Спирка за разкази“ и освен във Варна, през тази година ще събира и публикува творби в Пловдив и София.

Вместо да си губим времето в чакане, можем да превърнем спирките в място за вдъхновение, смятат организаторите от сдружение Кашалот. Тазгодишното издание на проекта, който се финансира от Фонд „Култура“ на Община Варна, ще се проведе в рамките на месец и половина от 20-и май до 30-и юни. В този период спирки на градския транспорт в града ще бъдат преобразени в места за творчество и въображение.

Темата във Варна през тази година е „А сега накъде“, разказва координаторът на проекта Теодора Стоянова.

През тази година на няколко спирки на градския транспорт и София ще се появят мисли, споделени върху белия лист. Изискването там е те да бъдат съобразени с темата „Отново на път“.

В Пловдив желаещите ще пишат на тема “В капана на времето”.

Няма ограничение за местоживеенето на авторите. Иначе казано, автор от Варна може да пише по темата в Пловдив и ако неговият разказ бъде отличен той ще бъде публикуван на спирка там.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *