Партньор на Проватон
 Когато личност или бизнес решат, че успехът е достигнат, прогресът спира: 20 цитата от Томас Уотсън

Когато личност или бизнес решат, че успехът е достигнат, прогресът спира: 20 цитата от Томас Уотсън

Сподели в

Tомас Джон Уотсън е американски бизнесмен, президент и главен изпълнителен директор (CEO) на IBM от 1914 до 1956 г. Под негово ръководство от 1914 по 1956 г. компанията става международно значим фактор. Уотсън развива нов стил на управление и нова корпоративната култура в IBM. Той превръща компанията във високо ефективна търговска организации, основно на базата на табулаторни (перфокартни) машини. Виден самоизградил се индустриалец, той става един от най-богатите хора на своето време и е наричан най-големият търговец на света.

В негова чест ви представяме 20 от най-въздействащите му мисли за бизнеса.

Мъдростта е силата да използваме нашето време и нашите знания на правилното място!

За да бъдеш успешен, трябва да отдадеш сърцето си на своя бизнес и бизнеса на сърцето си!

Нищо не доказва така убедително възможността на човека да ръководи другите, както това, което той прави всеки ден да ръководи самия себе си!

Мениджърът е асистент на неговите хора!

Можеш да се обезкуражиш от провала си, или можеш да научиш от него. Така, че давай смело напред и прави грешки, направи всичките, които можеш. Защото запомни, че там ще намериш успеха – от другата страна на провала!

Не създавай приятелства, на които им е удобно да са до теб. Създавай приятелства, които те карат да се изстрелваш нагоре!

Мисли! (Think!)

Ако искате да увеличите процента на успеха си, удвоете процента на провалите си!

Всички проблеми в света биха могли да се оправят, ако хората проявяваха желание да мислят. Лошото е, че хората много често разчитат на всякакви устройства, само за да не мислят, защото мисленето е така трудна работа!

Истинските велики хора са над всички неща – те са любезни, деликатни и благородни, не само към определени хора или обстоятелства, но към всеки и през цялото време!

Когато личност или бизнес решат, че успехът е достигнат, прогресът спира!

Най-трудното нещо за силата на доверието е, че е много трудно да се изгради и много лесно да се разруши. Същината в изграждането на доверие е да наблягаме на общите неща между нас и клиента!

Наскоро бях попитан, дали ще уволня служител, който направи грешка, костваща на компанията 600 хиляди долара. Не, отговорих аз, току що похарчих 600 хиляди долара за обучение. Защо ми е да искам друг да наеме този служител с този опит?

Не можеш да чуеш лоши неща за компанията си, освен ако не питаш. Лесно е да чуеш добрите вести, но трябва да се бориш със зъби и нокти за лошите.

Добрите постижения на човек са резултат от предаването на идеи и ентусиазъм!

Ако искаш да постигнеш успех, можеш да ги направиш днес. И второ към това – спри да правиш по-малко-отличната работа!

Всеки път, когато с IBM минавахме крачка напред беше, защото някой е имал желанието да поеме шанса, да си постави главата на дръвника и да изпробва нещо ново!

Веднъж организацията да загуби духа си да инициира нови неща и да се уповава на предишните си успехи, прогреса спира!

Следвай пътя на несигурния, независим мислещ човек. Представи идеите си пред опасността от противоречия. Изразявай мнението си и се страхувай по – малко от това да те нарекат шантав, пред това да се заклеймиш в спокойствието.

Ако не играеш добре, играта не е толкова интересна. Когато това ми се случва, аз казвам на себе си, че ще излезна навън и ще играя така, както когато бях дете!

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *