Партньор на Проватон
 Простите начини да спрете да усложнявате всичко

Простите начини да спрете да усложнявате всичко

Сподели в

“Простотата е изтънченост във висша степен”, казва Леонардо да Винчи

Животът е всъщност прост, но ние упорито се опитваме да го усложним. Марк Черноф изброява няколко лесни начина, които ще ви помогнат да опростите своя:

1. Учете се от миналия опит, а след това забравете изцяло за него!

Миналите грешки трябва да ви научат как да създавате красиво бъдеще, а не да ви карат да се страхувате. Не трябва да продължавате да живеете с грешките си. Вместо това ги сложете под краката си и ги използвайте като стъпенки.

Никога не съжалявайте. Ако всичко е хубаво – това е просто фантастично. Ако всичко е лошо – това е опит. Успехът се заключава не в това, което сте придобили, а в това, което сте научили и колко далече сте стигнали, за да го научите.

2. Съсредоточете се на нещата, които са наистина важни.

Определете какво е най-важно за вас. Постарайте се максимално да изключите всичко излишно. Не губете време и не съжалявайте за нищо.

3. Съсредоточете се на продуктивността, а не на работата.

Постарайте се не просто да си вършите работата, а да я вършите правило. Резултатът винаги е по-важен от времето, прекарано в неговото постигане. Но спрете и се запитайте: струва ли си да изразходвате енергията си за това, върху което работите? Това помага ли за постигането на целите ви?

Не се увличайте в ненужна работа, даже тази, която е спешна, ако тя не е важна.

4. Давайте това, което искате да получите.

Ще получавате най-доброто от другите в случай, че самите вие давате най-доброто от себе си. Започнете да практикувате това златно правило.

Ако искате да ви обичат, раздавайте любов. Ако искате да имате приятели, бъдете дружелюбни. Ако искате да имате повече пари, знайте цената им. Това правило работи. И всичко всъщност е съвсем просто.

5. Престанете да се опитвате да отговорите на очакванията.

Не трябва да се опитвате да бъдете приятели с всички. Развивайте по-близки отношения с по-малко хора. Започнете да се съсредоточавате върху смислени неща за конкретен човек.

Не можете да помогнете или да угодите на всички. Но ако можете да накарате един човек да се усмихне, това може да промени света. Може би не целия свят, но светът на този човек със сигурност. Затова се посветете на своите цели и бъдете себе си.

6. Правете това, което ви подсказва сърцето.

Престанете да вършите неправилни постъпки просто, защото сте способни на това. Бъдете честни със себе си и с всички останали. Не заблуждавайте. Бъдете верни. Бъдете добри.

Постъпвайте правилно! Така се живее много по-просто. Честността, това е същността на успеха. Живейте просто и с удоволствие, правейки това, което ви подсказва сърцето ви.

Целият текст можете да прочетете на noviteroditeli.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *