Партньор на Проватон
 Родители от Варна скочиха на протест срещу Стратегията за детето

Родители от Варна скочиха на протест срещу Стратегията за детето

Сподели в
Варненски родители излязоха на протест срещу Стратегията за детето, предаде репортер на Varna24.bg. Те се бяха събрали пред сградата на Общината.

Ето какво се посочва в исканията им:

След оповестяването на ” Стратегия за детето 2019-2030″ и излизането с позиция на много обществени групи срещу нея, след оповестяване на някои от зачестилите и в България случаи на отнемане на деца от социалните служби, по абсурдни причини и по начин, неутвърден в българското законодателство, но практикуван в държави като Норвегия, Швеция, Англия, САЩ, Канада и др. множество български граждани с категорично възмущение се надигнаха против безумието ” Стратегия за детето 2019-2030″. Във фейсбук пространство първо в София, а след това последвани и в други градове се създадоха групи ” Не на Стратегията 2019-2030″ с цел разпространение на информация и организиране на протестни действия.

Напоследък в основната група се прокрадва идея за пренаписване на Стратегията. След като с нас се свърза администратор от софийската група, беше направен опит за убеждаване да се организираме около съвместно създаване на такъв документ. Считаме тези опити за вредни, разединяващи и откровени провокации! Самата Стратегия е със съмнителен характер и трябва да изискваме от институциите обяснение, и категорично да не допускаме нейното изпълнение и пренаписване, особено нейното пренаписване, тъй като веднъж написана и приета, каквато и да е стратегия, тя може да бъде променена по всяко време без да има нужда, управляващите да уведомяват обществото предварително!

Българското правителство от няколко години е финансирано в различни сфери с десетки милиони евро по “норвежкия финансов механизъм”. Това не е тайна. Оповестява се редовно на страниците на министерството. В медиите постоянно се налага идеята за вълна от насилие над жените, от липса на равноправие между половете, за нетолерантност към малцинствата, за неприемане на хората с различна сексуалност, за поголовно малтретиране на деца в семействата. От Европейските структури притискат постоянно, не само нашето правителство за приемане на Конвенции и Ратификации, но и за промени в законодателствата. Ние не сме безучастни към очевидни проблеми в българското общество, но всичката тази пропаганда и мероприятия, водена от чужди НПО-та, подплатени с много пари и влияние имат за цел да се приемат закони и морал, които са ни чужди и ще бъдат пагубни за семейството и обществото ни. Българският народ помни и знае какво са РЕПРЕСИИ. Сигурни сме в здравия разум на българския родител, който както отхвърли Истанбулската Конвенция, така категорично няма да допусне приемането и на принципите на ЮВЕНАЛНАТА ЮСТИЦИЯ!

Ние от групата ” НЕ НА СТРАТЕГИЯТА ЗА ДЕТЕТО 2019-2030 -ВАРНА” искаме ясно и категорично да заявим, че се борим против написването на каквато и да е стратегия и за промяна на закона за закрила на детето, тъй като в него отскоро и под натиск от Европа има ангажимент за приемане на Стратегия).

Смятаме, че обратното ще бъде пагубно за българското семейство, което векове наред е било КРЕПОСТ НА ТРАДИЦИИ И МОРАЛ, ВАЖНИ ЗА БЪЛГАРИТЕ! Нека се преборим да остане такова! НЕКА ЗАЕДНО ПОВЕДЕМ БОРБАТА ЗА НАЙ – ЦЕННОТО НИ -ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ!

Нека заедно излезем на улицата и да защитим децата си, семейството, като институция и прекратим намесата в суверенитета на България!

В България има закони, нека те се спазват от всички!!!

Като отговорни родители и граждани заявяваме, че категорично и безкомпромисно отхвърляме “Национална стратегия за детето 2019-2030 г. – Всички права за всички деца“, като документ, олицетворяващ буквално чистото зло! Без колебание ще се борим до абсолютна победа над мафията, търгуваща с детска плът, която очевидно се е втъкала в държавните структури, след като държавни агенции си позволяват да предложат толкова голи и прозрачни, етично и морално несъстоятелни текстове, които имат за цел създаването на специализирана полицейска структура, по образец на норвежкия Барневарн, с цел отвличане и търговия с български деца. Направен е нескопосан опит, престъпните цели на Стратегията да бъдат прикрити с необятно-разтегливото и направо магично понятие – “Най-добрият интерес на детето“.

Какво заяви на протеста днес Михаела Берова от Варна вижте във видеото!

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *