Партньор на Проватон
 Започва изграждането на Градската къпалня по Алея първа

Започва изграждането на Градската къпалня по Алея първа

Сподели в

Стартира изграждането на Градската къпалня по Алея първа, научи Varna24.bg.

От “Холдинг Варна” съобщават, че в изпълнение на поетите ангажименти към Държавата по сертифицирания от Българската агенция за инвестиции проект Алея първа, започва изграждането на водовземно съоръжение след влязло в сила разрешение за строеж, издадено от община Варна.

Техническият проект предвижда реализиране на сондаж за минерална вода с дълбочина 2000 +/- 50 метра с дебит 30 л./сек. и температура 50 С0. Строителните работи са възложени на “Проучване и добив на нефт и газ“ АД гр. Долни Дъбник и ще продължат за период от 10 месеца.

Минералните води ще се използват за възстановителни процедури, хидротерапия и калолечение в Центъра за възстановяване и рехабилитация (Градска къпалня), част от инвестиционния проект Алея първа. На следващия етап ще бъдат изградени и предвидените информационен център, конферентни зали, центърът за водни спортове и морска археология.

Комплексът ще бъде по модела на минералните басейни на “Аква хаус” в курорта “Св.Св.Константин и Елена”.

Къпалнята ще се захранва с термална вода и ще бъде изградена върху площ от 4000 кв.м.  на  север от палмите на плажа пред заведението “Рапонги”.

Проектът предвижда на мястото да има минерални басейни за деца и възрастни, кални бани, сауна с изглед към морето, кабинети за лечебни масажи и други екстри.

Авторите на проекта обещават обаче цените да са напълно достъпни за варненци и гостите на града.

Както съобщихме, до РИОСВ Варна беше представено уведомление за “Изграждане на водовземно съоръжение за добив на термоминерални води, с цел водоснабдяване на комплекс “Градска къпалня“, в поземлен имот с площ 6 653 кв. м.“

Обществения обект ще представлява  комплекс, разположен в м-ст “Буните”, район “Приморски“, а възложител е “Холдинг Варна“ АД.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *