Партньор на Проватон
 Във Варна през май отново ще се състои Нощ на литературата

Във Варна през май отново ще се състои Нощ на литературата

Сподели в

На 15 май Варна отново ще преживее своята Нощ на литературата, писана от най-отличаваните и запомнящи се съвременни европейски автори, научи Moreto.net.

Началото ще бъде дадено в 17:00 ч., на сцена „Филиал“ на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“. На различни места из града ще бъдат прочетени откъсите от произведения в превод на български език, както и в оригинал. Специален гост на изданието през 2019 г. е писателката и журналистка Димана Трънкова, автор на романа „Празната пещера“, с която ще има отворена среща-разговор, училищни дискусии, както и авторско четене.

Четци в Нощта на литературата ще бъдат актьорите от Драматичен театър “Стоян Бъчваров” – Варна: Стоян Радев, Гергана Арнаудова, Даниела Викторова, Ивайло Иванов, Константин Соколов, Ненчо Костов, Цветина Петрова, актьори от Държавен куклен театър – Варна, както и младите актьори Ели Пенчева, Виктория Иванова, Симона Роева, Елеонор Колева и Татяна Мариянова от Студио “Театър”. Към тях се присъединяват и Веселина Божинова – главен редактор на Радио Варна, и преводачката Юлия Петкова.

За повече информация следете Фейсбук събитието.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *