Партньор на Проватон
 Оралният секс лекува жените

Оралният секс лекува жените

Сподели в

Учени установили, че поглъщането на семенната течност укрепва имунната система на бременните жени

Сексът не е просто физически акт, с който се възпроизвеждаме. Това е цяла каскада от емоции и чувства, водещи тялото до състояние на екстаз и социална комуникативна превъзбуда. Освен това сексът е отличното средство за отключване на всички сетива.

Стотици проучвания са доказали ползата от секса и за двата пола. Ново проучване обаче твърди, че една от фантазиите на мъжете се оказва полезна за здравето на жените. Става въпрос за поглъщането на семенна течност.

Холандски изследователи направили проучване на историята на бременностите и сексуалните навици на 234 жени. 97 от тях страдали от повтарящи се спонтанни аборти – състояние, диагностицирано при жена, която има три или повече спонтанни аборти. Смята се, че това засяга до 1% от жените. Точните причини за тази патология не са установени, но учените предполагат влиянието на генетиката, хормоните или инфекциите.

Оралният секс може да намали риска от повтарящи се спонтанни аборти, показва ново проучване. Неговите автори смятат, че поглъщането на семенната течност на партньорите укрепва имунната система на бременните жени и увеличава шансовете на плода за нормално развитие. Възможно е семето да съдържа хормони и протеини от мъжкото тяло, които са много полезни за майката и нейния имунитет.

В същото време получаването на семенна течност чрез традиционния вагинален секс също може да бъде полезно за предотвратяване на спонтанен аборт, но най-голям ефект има чрез поглъщането, тъй като така влиза директно в стомаха, пише zdrave.to.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *