Партньор на Проватон
 Общината отпуска средства за ремонт на тротоари по пътя за Златните

Общината отпуска средства за ремонт на тротоари по пътя за Златните

Сподели в

Община Варна да отпусне средства в размер на 370 500 лева за ремонт на тротоари по пътя за курорта „Златни пясъци“, който е част от републиканската пътна мрежа, предлага кметът Иван Портних. Става въпрос за пешеходните зони край три участъка от пътя, ремонтирани през 2017 и 2018 г. от Агенция „Пътна инфраструктура“. След рехабилитацията на пътното платно тротоарите са останали в тежко състояние, непозволяващо безопасното придвижване на пешеходци.

През летия сезон се очаква да се увеличи пешеходното движение по пътя като най-използвана връзка към курортните комплекси, аргументира се градоначалникът. С ремонта ще се осигури достъпна среда за населението, включително хората в неравностойно положение, както и ще се осигури безопасна и комфортна инфраструктура и градска среда, гласят още мотивите на кмета.

Предвижда се да се изгради тротоарна настилка с конструкция от асфалтобетон с дебелина 5 см върху основа от трошен камък с подбрана зърнометрия с дебелина 25 см. Дейностите ще бъдат изпълнени по възлагане от Агенция „Пътна инфраструктура“, в чийто проект за ремонт на участъците от пътното платно са предвидени и дейности по възстановяване на тротоарните площи. От държавната структура са изготвили и количествено-стойностна сметка, която възлиза на 370 500 лева с ДДС. От агенцията не възразяват да бъде подписано споразумение за съвместно финансиране с Община Варна, става ясно от писмо на първата.

Средства за обследване на енергийната ефективност искат  петте диагностично-консултативни центъра в града. Става въпрос за сума в порядъка на около 150 000 лева – по 30 000 лева за поликлиника. Обследването е съобразно решение на местния парламент, като целта е с изготвените проекти да се кандидатства за финансиране от Фонд „Енергийна ефективност и възобновяеми източници“. Предложенията за отпускане на средства от общинския бюджет ще бъдат разгледани от финансовата комисия към Общинския съвет, която ще заседава утре, 22 април.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *