Партньор на Проватон
 Montblanc, Panerai и Piaget

Montblanc, Panerai и Piaget

Сподели в

Montblanc: Връщане към природата и нещо специално за дамите

Вдъхновена от планината и нейното изучаване, линията 1858 на Montblanc се приближава към природата с бронзови корпуси, изцяло нови циферблати с цвят каки и същите каишки тип NATO. Легендарните професионални часовници от 20-те и 30-те години на миналия век, дело на Minerva, са били възприемани само като инструменти с военно приложение.

montblanc, монблан, часовник, каишка

Серията Montblanc 1858

Като почит към изключителното наследство на манифактурата Montblanc 1858 представя 3 нови модела, готови да придружат всеки безстрашен приключенец и изследовател. Montblanc 1858 Automatic, Montblanc 1858 Automatic Chronograph и Montblanc 1858 Geosphere са предназначени за модерните авантюристи, които сами определят предизвикателствата си. Моделите притежават множество интересни елементи като гравиран образ на Montblanc на гърба и оригиналното лого на марката от 30-те години. Специалните каишки са изработени във Франция в манифактура със 150-годишен опит в производството. Безспорно вниманието ни е привлечено най-вече от Geosphere модела, който е посветен на предизвикателството на 7-те върха – светия граал за планинските катерачи.

montblanc, монблан, часовник, каишка

Montblanc 1858 Geosphere

За по-фините дамски китки Montblanc добавят няколко нови модела в линията Bohéme, които много ни допаднаха. Забележителен сред тях е Bohème Manufacture Perpetual Calendar, който притежава изцяло нов механизъм с вечен календар, показващ часове, минути, ден, дата, месец, лунна фаза и високосна година по изключително лесен за разчитане начин. Механизмът е бил разработван в продължение на три години и притежава и функция за допълнителна часова зона.

Montblanc, монблан, часовник, каишка

 

Panerai: „Лаборатория за идеи“, вдъхновени от личности

Мощен, дързък и издръжлив – такъв е новият професионален хронограф за гмуркане, представен на SIHH от Panerai. Моделът е посветен на Гийон Нери – френски шампион по свободно гмуркане, познат по целия свят с рекордите, които е счупил и с убийствените си подводни снимки. Panerai Submersible Chrono Guillaume Néry Edition е водоустойчив до 300 метра (30 бара) и притежава еднопосочно въртящ се безел, който показва времетраенето на гмуркането. Циферблатът е сив, като нюансът и текстурата напомнят кожата на акула. На гърба на часовника е изгравиран подписът на Нери и дълбочината на постигнатия рекорд гмуркане с един дъх до 126 метра дълбочина. Със своите 47 мм диаметър, титаниев корпус и син безел часовникът излъчва едновременно сексапил и мощ. Механизмът е автоматичен, разработен изцяло от манифактурата на Panerai и има силов резерв от 3 дни.

Panerai, часовник, Nery, каишка

Интересното е, че моделът, посветен на Гийон Нери, се появява и в лимитирана версия от 15 бройки, чиито притежатели ще имат възможността да участват в изключително преживяване. Те ще бъдат поканени на остров Мореа във Френска Полинезия, където живее Нери. Там те ще могат да се отдадат на необикновени емоции с гмуркане и наблюдение на китове със самия Гийом Нери. На гърба на часовниците от тази лимитирана версия и изгравиран и силуетът на остров Мореа. Цветовете тук са по-тъмни – черна каишка и преливащ от тъмнозелено към черно циферблат – като аналогия на дълбочината на океана и създаващи още по-внушителна визия.

Panerai, часовник, Nery, каишка

 

Piaget: От сърцето на Земята до сърцето на галактиката

Няма да скрием афинитета си към ултратънките часовници, дело на майсторите на Piaget. Тази година към любимата ни Altiplano линия бяха добавени три нови модела, всеки от които с акцент от области, в които Piaget са доказали своята експертиза – фини часовници, изключителна работа със скъпоценни камъни и фокус върху твърдите камъни.

Piaget Altiplano, часовник, каишка

Piaget Altiplano

Altiplano High Jewellery 36 мм е сред основните модели в елегантната колекция на Piaget. За първи път той се появява с диаманти във форма тип „багет“, инкрустирани върху безела и циферблата, с емблематичния за Piaget син цвят на циферблата и в лимитирана серия от 88 броя. Небесното влияние се усеща много силно при 41-милиметровия Altiplano Tourbillon със син циферблат от метеорит, обкръжен от диаманти. Летящият турбийон, разположен на 2 часа, наподобява въртенето на космическите тела. Отличителните линии по повърхността на метеорита придават уникална визия, а моделът е произведен само в 28 бройки.

Piaget Altiplano, часовник, каишка

Piaget Altiplano

Третият представител на „небесното“ е 40-милиметровият Altiplano с корпус от розово злато и сив метеорит на циферблата, показващ датата на 3 часа. Този модел е наличен в лимитирана серия от 300 броя. Piaget демонстрираха невероятна игра на цветове и майсторство при работата със скъпоценни камъни и с новите модели от линиите Possessions и Polo. Изключително фина изработка и ювелирно изкуство, съчетани в часовници-бижута.

Piaget, часовник, каишка

 

Piaget Polo

Piaget, часовник, каишка

Серията Piaget Possessions

Piaget, часовник, каишка

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *