Партньор на Проватон
 Проверяват агресивността на варненските деца

Проверяват агресивността на варненските деца

Сподели в

Ще се провери агресивността на децата във Варна. Това е целта на проекта “Да надмогнем конфликта с нас и с другите”, който е насочен към превенция на рисково поведение и правонарушения сред младите хора, към предотвратяване на физически или психологически вреди.

Това ще се получи чрез лекции, водени от експерт по трафик на хора и рисково поведение, и провеждане на социологическо проучване сред учениците от училищата във Варна, като второто ще даде основа за въвеждане на добри методики срещу асоциални прояви.

В първия част по проекта, който е финансиран от община “Варна”, дирекция “Превенции”, експерт по трафик на хора и рисково поведение, ще проведе обучителни лекции сред ученици от училища в града, събщиха на пресконференция.

След това следва социологическо проучване. То ще даде анализ за личностните рискови фактори у децата и младите хора, а именно: натиск/стрес, депресия, агресия, импулсивност/хиперактивност, асоциално поведение, психически проблеми, които са породени от семейна среда, отношенията между учител – ученик и учител – родител, нисък социалноикономически статус, връстници, които извършват престъпление, нисък родителски контрол, отказване от родителски отговорности, конфликт в семейството, ниска дисциплина, близост с вредна среда, ниски образователни стремежи, отчуждение от системата.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *