Партньор на Проватон
 Предложение на кмета: Синята зона във Варна да работи в почивните и празнични дни

Предложение на кмета: Синята зона във Варна да работи в почивните и празнични дни

Сподели в

Освен това работното й време се удължи до 20.00 часа

Синята зона във Варна да работи и в почивните и празнични дни, като работното й време се удължи до 20.00 часа. Това се посочва в предложение на кмета на Варна Иван Портних, качено в сайта на Общинския съвет, съобщава Дарик Варна.

В момента зоната за платено кратковременно паркиране работи от 9.00 до 19.00 часа само в делнични дни. По това време над 25 на сто от местата за паркиране там са свободни. Когато синята зона не работи, свободните места са до 10 на сто, а на места и до 5 %, показват наблюденията за периода от септември до февруари.

Освен това в Община Варна има постъпили сигнали от граждани и фирми за липса на свободни паркоместа в обхвата на синята зона извън работното й време.

Очакваните резултати от промяната в работното време ще донесе 890 000 лева допълнителни приходи за година. От тях 680 000 лева ще са от кратковременното паркиране, а останалите 210 000 лева – от поставяне на „скоби”.

За да бъде осигурена промяната в работното време на зоната се налага увеличаване на щата на „Паркинги и синя зона” с 40 щатни бройки. Назначаването на още служители е наложително и заради рибарското пристанище, което ще бъде въведено в експлоатация и обслужвано от общинското предприятие. Така числеността на „Паркинги и синя зона” ще набъбне до 263-ма служители.

Предложението на кмета за промяна в Наредбата за организация на движението на територията на Община Варна ще бъде обсъдено на две комисии към местния парламент – “Правна” и “Структури и общинска администрация”, след което ще бъде евентуално гласувано и на заседание на Общинския съвет.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *