Партньор на Проватон
 Започва кампанията „Закъде пътуваш“

Започва кампанията „Закъде пътуваш“

Сподели в

Ежегодната кампания за превенция на трафика на хора, с цел трудова експлоатация „Закъде пътуваш“, ще се проведе в периода април-май. Допълнителен акцент тази година е безопасността в Интернет пространството. Организатори са дирекция „Превенции“ към Община Варна, съвместно с местната и с националната комисия за борба с трафика на хора.

Цели на кампанията е да информира деца и младежи в училищна възраст, студенти и представители на уязвими групи (безработни) за рисковете, свързани с трафика на хора, с цел трудова експлоатация; Безопасно ползване на социалните мрежи и сайтовете за запознанства, за предпазване от попадане в ситуация на трудова експлоатация.

В рамките на кампанията ще се проведат информационни сесии по метода „връстници обучават връстници” във варненските гимназии, с разкрити училищни превантивни клубове (УПК); ролеви игри – симулации на ситуации, в които се случва набирането на хора с цел трудова експлоатация; разяснителни кампании в междучасията с раздаване на информационни материали. Партньори в кампанията са Дирекция „Бюро по труда“, Граничното полицейско управление при аерогара- Варна, университети и училища.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *