Партньор на Проватон
 Зам. кмета Тодор Иванов: Децата забравиха книгите, предпочитат да си чатят

Зам. кмета Тодор Иванов: Децата забравиха книгите, предпочитат да си чатят

Сподели в
Тенденция е това децата да стават все по-отчуждени едни от други заради виртуалното общуване. Това сподели за Varna24.bg зам.-кметът по сигурността в Община Варна Тодор Иванов.

“Децата са такива, каквито са били винаги, понякога послушни, друг път не толкова. Що се отнася до тенденциите в противообществените прояви нищо не се е променило във времето. Проблемът обаче не е в децата, а в нас, възрастните, които ги възпитаваме. За съжаление децата станаха все по-отчуждени едни от други, защото едно от неприятните неща на социалните мрежи е точно това отчуждаване от изконните ценности. Децата предпочитат да си чатят, а не да говорят лично помежду си, което не е добре. Предпочитат да получават информация от социалните мрежи, която обикновено не е коректна. Забравиха като че книгите и четенето, което няма как да не се отрази на поведението им. Затова ние правим всичко възможно, включително чрез кампаниите в дирекция “Превенции” да приобщим колкото е възможно повече деца към изконните български ценности, които са ни помагали в доброто възпитание. Като цяло не можем да говорим за тенденции в негативен смисъл, просто децата стават по-образовани и по-умни, по-самостоятелни, но в същото време без житейски опит.  Там сме длъжни да се намесим, за да помагаме, а не да контролираме само тяхното поведение”, каза Тодор Иванов.

Той допълни, че дирекция “Превенции” е една от най-добрите в страната и прави много, за да можем да опазим децата от противообществените прояви.

Коментарът му бе по повод на стартиращата от 15 до 30 април на територията на Община Варна ежегодната кампания “Открити дни на Местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните”.

Тя се организира за 13-та поредна година от Общинската и седемте местни комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и дирекция “Превенции” в Община Варна, в партньорство с ОД на МВР и училищата.

Основната цел на кампанията е учениците да се запознаят по-подробно с негативните последици от проблемни поведения, с които могат да се сблъскат в своето ежедневие – агресия, употреба на наркотици, опасности в интернет, рисково сексуално общуване и въвличане в трафик на хора. Успоредно с това те ще бъдат със Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и дейността на комисиите, центровете и консултативните кабинети за социална превенция.

В кампанията ще бъдат обхванати повече от 3800 ученици от 43 училища.

Повече вижте във видеото!

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *