Партньор на Проватон
 3800 ученици се включват в кампания срещу противообществените прояви

3800 ученици се включват в кампания срещу противообществените прояви

Сподели в

3800 ученици от 43 училища ще се включат в  кампанията „Открити дни на Местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните“. Инициативата ще се проведе от 15-ти до 30-ти април, а организатори са дирекция „Превенции“ към Община Варна,  комисиите за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, в партньорство с  Областната дирекция  на МВР.

 

Старт на кампанията бе даден днес с участието на 300 шестокласници от варненски училища, възпитатели и  членове на комисиите.  По време на събитието бяха наградени победителите в конкурса за есе и рисунка на тема: „Доброто е моят избор“, а театър „Наш Свят“ представи мултимедийния спектакъл „Еднорог“, с автор и режисьор Ива Панева.

Основната цел на кампанията е учениците от I до XI  клас да се запознаят по-подробно с негативните последиците от проблемни поведения, с които могат да се сблъскат в своето ежедневие – агресия, употреба на психоактивни вещества, опасности в интернет, рисково сексуално общуване  и  въвличане в трафик на хора. Успоредно с това младите хора ще бъдат запознати със  Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и дейността на комисиите, центровете и консултативните кабинети за социална превенция. Дейностите включват още над 120 беседи, презентации и тематични часове, проведени по метода „връстници обучават връстници”, прожекции на филми, както и девет спортни прояви и игри.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *